Firma Profi Credit Slovakia požičala za polrok 26,2 mil.eur

Medziročne spoločnosť zvýšila objem polročných pôžičiek o 24 %

Klienti spoločnosti Profi Credit Slovakia si v prvom polroku požičali 26,2 mil. eur. Ako ďalej spoločnosť informovala, medziročne je to nárast o 24 %, keďže v rovnakom období vlaňajška požičala 21,1 mil. eur. Profi Creditu sa darilo aj v Čechách, kde poskytol pôžičky za takmer 30,5 mil. eur pri medziročnom náraste skoro o 5 mil. eur. V Poľsku to boli pôžičky za 31,5 mil. eur pri náraste o 65 %, v Bulharsku to bolo 12,2 mil. eur pri raste o 32 %.

Divízia Profi Credit zaznamenala úspech aj v nových segmentoch úverového trhu. V druhom štvrťroku poskytla takmer 6 mil. eur podnikateľských úverov. Ako uviedol marketingový riaditeľ divízie Profi Credit Ondřej Šmakal, v rámci podnikateľských úverov sa potvrdil potenciál na trhu. Tieto úvery podľa neho zaznamenali úspech vo všetkých krajinách, kde spoločnosť pôsobí. „Najviac sa nám darí na Slovensku, kde je dopyt po podnikateľských úveroch najväčší,“ dodal Šmakal.

Spoločnosť Profi Credit Slovakia je poskytovateľom úverových finančných služieb. Je súčasťou nadnárodnej finančnej skupiny Profireal Group, ktorá okrem Slovenskej republiky pôsobí v ďalších troch krajinách strednej a východnej Európy, a to v Českej republike, Poľsku a Bulharsku. Pôžičky a úvery ponúka prostredníctvom siete viazaných finančných agentov.

Súvisiace články

Aktuálne správy