Názory čitateľov


Názory k článku:
Nutnosť, či voľba: Práca až do smrti namiesto odchodu do dôchodku

26. 2. 2019   trader
V dochodie robia iba taki co nemaju ziadne ine zaluby iba pracu.
15. 1. 2019   50+
A čo tak zamyslieť sa nad zdravotným stavom starších ľudí, ktorí by mali pracovať a pracovať....?
16. 1. 2019   jahoda
ISLAM je odpověď na tvoju otázku. ked sa zacnes starat o seba nebudes pit al kohol nebudes fajcit nebudes jest prasata, zacnes pravidelne ohýbat chrbát 5 X denne a budeli chtit Bůh dožiješ sa 500 rokov.
14. 1. 2019   Lolo
Kua chlapi!
Roboty niesu ziadna katastrofa.
Katastrofa by bola, keby pracu strojov, mali dnes prevziat dnes ludia.
Ludia umru a bude priestor pre stroje.
Sice uz nebudu mat pre koho vyrabat, ale oni raz zhrdzaveju a cyklus sa moze opakovat znova.
15. 1. 2019   gama
aj android je robot, a pracu nikomu nezobral :) .. viac sa treba bat zlych ludi ako robotov ;)
14. 1. 2019   jeden nevie
Najnovšie sa straší, že v blízkej budôcnosti nastane masívny nástup robotizácie a s tým spojený prebytok pracovnej sily a problém s jej ďalším využitím.Je problém pre zamestnávateľa,ktor ý inštaluje násobne výkonnejší robot,namiesto napr. 100 zamestnancov, dať tým zamestnancom ako profit plný plat ako doteraz,ako odmenu to,že aj za výsledky ich práce si mohol dovoliť prevádzku modernizovať? Ináč,aký význam to bude mať pre obyčajných ľudí?Samozrejme okrem vyššieho zisku pre prísl. korporácie .Ľudia biedne žili,keď sa na Slovensku nevyrábali napr. autá, a aj tak žijú, i keď sa ich vyrobí ročne vyše milióna.zostali iba námedzníkmi.Efekt z toho všetkého sa zázračne niekde stráca a ľuďom sa v predstiho pumpuje do hláv,že po uplynutí aktívneho obdobia nebudú mať dôchodky,že sa budú musieť dosmrtne vzdelávať a zamestnávať,aby mohli dožiť.Potom je celý systém zlý a je potreba ho zvrnúť.Pre koho je tento svet ?Ak si odpovieme,že pre ľudí,je načim sa aj začať takto správať. Do akej výšky sa musia nakopiť zisky,aby to celé rachlo ? A čo bude potom..?
14. 1. 2019   simon
na co bude tych robot ked nebude spotreba?(kto si bude kupovat ked na to nebude mat? dochodca?) Aj dochodcovia su spotrebitelia a spotrebitel je potrebny ak chceme udrziavat vyrobu. Dochodca bude stale mensia zataz tym padom na rozpocet. Ale ano je to vec ktoru treba adresovat nie len do ekonomcky ale aj do spolocnosti(ako sa k tomu postavit aby to bolo prospesne pre vsetkych). A zakonodarcom a uradnikom. Vobec sa netreba bat robotizacie, len treba byt trosku prezieravy. A nezabudat ze rovnica ma dve strany.
14. 1. 2019   Jahoda
Vcera som bol v kine pre deti s chlapcom. Vacsina divakov boli deti do 15 rokov. Pred filmom samozrejme reklama. No to mi nevadilo s tym som pocital ale ze to bude reklama na energy drink tiger hmmmm. ludia co chcete??? Sami si mozeme za to ako sa mame. Jedine ISLAM
14. 1. 2019   Robert
Ľudia, ktorí nepretržite študujú, pracujú, vzdelávajú sa, si ani nevedia predstaviť, že by ich život bežal v inom rytme, lenže vek neoklameš, po 50 sa hlásia rôzne ťažkosti, naši lekári sa tvária, že o ničo podobnom v život nepočuli takže zabudnite na to, že budete včas liečení, a tak sa plazivo rozmohnú zdravotné problémy, pre ktoré budete radi, že môžete ísť do dôchodku, aj keď Vaše plány boli iné, chceli ste pracovať, zarábať, podporovať rodinu, cestovať . niekomu to vyjde,
ale nie všetkým. Takže normálny ekonóm musí s tým počítať. Ukazujú nám ľudí, ktorí majú 85 či viac rokov, ale keby ste sa ich opýtali, koľkí spolužiaci im ešte žijú, tak by Vám odpovedali, že dvaja, alebo aj nik. Takže nie každý žije dlho, ako sa nám tu snažia nahovoriť, že teraz všetci ľudia budú zdraví a budú dlho žiť. A pohľad do oddelenia dlhodobo chorých je žalostný, keď tam vidíte nevládne ležať ľudí, ktorí nemajú ani 70.
14. 1. 2019   Lolo
No ono je to jednak aj genetickou dispoziciou, ale aj sposobom, ktory sa ludsky zdroj opotreboval.
Ak z kazdeho trocha, tak to ma sancu clovek dotiahnut do vysokeho veku.
Problem je podla mna v monotonnosti a pri velmi tazkej praci aj prostredie.
Ak niekto zije cely zivot v lese, alebo na okraji lesa, moze ist kludne na par rokov do bane, hoci aj uranovej.
Kto sa stravuje striedmo, alebo zazil v zivote aj velky hlad, vie si vazit aj mala.
Aj tazky uraz, alebo rozne velke zdravotne komplikacie nemusia byt prekazkou vysokeho veku dozitia.
Ovela dolezitejsie je, aku ma clovek naladu a ci ho nieco trapi, alebo ho nieco zere.
Ak cloveka nieco zere, ma to dat na hlas na javo a hladat taku formulaciu, ktoru pochopi, co najvatsie mnozstvo ludi.
Nieco ako motlitba moc nepomaha, ale viera v Boha aj bez kostola, pomoze kazdemu.
Pre mna za mna, to moze byt aj Allah, ale vnutorne verit musim.
Inak by som asi nepochopil, ako moze tolko chobotov pobehovat po svete.
A ze som ich uz kopu prezil, pochoval, ani som im nemusel vrazit noz do chrbta.
Cela plejada sudruhov, co sa ondiala ludom do zivota, aj ich deti, skoncili ako satanisti. Niektore krizene druhy ludakov z bolsevikmi, vyrobili dnesnu vladnucu oligarchiu. Dobre im tak.
Ale kazdemu podla zasluh.
Ak mne dal osud tolke roky, tak aspon hadam pre to, aby som sa nenudil, dakde zahrabany pod zemou.
Podla mna, ani ta tazba uranu nebola az tak zla, ked si predstavim, ake peklo zazivaju dnesny sopliaci z ajfounmi v ruke, ze su si schopny siahnut na zivot, len pre svoju digitalnu stopu.
13. 1. 2019   dusan
hlúposť, ako pracovať po 60-ke , keď si zničíš v práci zdravie, koľko je čiastočných invalidov a invalidov, zničené kĺby chrbtica, čo taký človek môže robiť..??!!!!!
a kto sa bude starať o deti, keď musia mladí aby všetko utiahli robiť aj v dvoch zamestnaniach....ne pozerať iba že žijeme dlhšie ale v akom zdraví...!!!!!
13. 1. 2019   @@@
to maš tak ked to pišu ludia čo cely život sedia na r.ti v kancelariach a myslia si že všetci to maju rovnako ako oni :D
15. 1. 2019   gama
rozdelila by som to na ludi pracujuci v statnych podnikoch, a ludi pracujucich v sukromnej sfere. kym jedna strana iba vykazuje cinnost, druha musi robit, aby obe strany mali vyplatu.
13. 1. 2019   Lolo
Je to velmi jednoduche, pre kolonialne ludske zdroje, sa v Slovakistane na pracoviskach, zariadi na subezne ku kutiku prvej pomoci, aj kutik pomoci poslednej.
Umriet v praci, bude brane ako bezny pracovny uraz a pohreb, bude na statne trovy a odmenou bude odlahcenie rodiny od nakladov na pohreb.
Okolo fabrik, okrem slumov, pre ludske zdroje, sa do uzemneho planu, zahrnie aj cintorin, alebo masove hroby.
Taky dom smutku pri fabrike, bude casom dolezitejsi, ako jedalen.
13. 1. 2019   anonym
Čím ďalej, tým viac chýbajú sociálnej poisťovni peniaze. Vlastnú menu nemáme, takže sa nedá ani natlačiť :)
1/2staršie