Názory čitateľov


Názory k článku:
Zarážajúco spiatočnícki: Čoho všetkého sú politici schopní v záujme zachovania pracovných miest

28. 3. 2018   matus.zolotar@gmail.com
HAHAHA.... Ked som videl Fica v bani a za nim stat Janosa, ktory z bani od roku 2005 domov roky nosil miliony € a balil ich do alobalu (podla jej odhadu 200-300mil.€)...Sam ozrejme zo suhlasom Fica... Viac video o jeho byvalej zene, ktora uz mala dost jeho chrapunstva a robenia, ze on je ta obet a trpitel. Pritom nosil domov tolko penazi, ze pocitacka bankoviek ako je v banke im isla stale 15minut... Prepacte, to som nemal hovorit. Teste sa na Ficove ,,socialne omrvinky". A hlavne nechodte do ulic a doma placte kolko zarabate a 2020 mu dajte hlas, lebo on je taky pekny a ako jediny na mna mysli. Ja mu dam urcite hlas, lebo on podporuje vcelarov.Kazdy rok dostanem asi 13€, ano pocujete spravne az 13€ za 60rodin co mam a opelujem, a to sa uz oplati!!! Cely vcelarsky zväz dostane 1,2mil€. Z toho zozere 0,55mil€ administrativa v Ba. Potom sa prerozdelia peniaze vsetkym zväzom co zase zozeru 50%. Nakoniec co ostane, ked vôbec ostane, tak rozdela 15,000 vcelarom zvysok. Vadalovci dostali 68mil.€, co by znamenalo pre 15,000 vcelarov rozpocet asi na 56rokov!!! Nezer seno a skus sa zamysliet komu das v buducich volbach hlas, ci budes este tolerovat viac korupciu. Ja budem volit ,,psychopata".
25. 3. 2018   Lolo
Zarazajuce je, ze napriklad v Slovakistane, su politici a najma byvali korupcny politici, neskor kleptokrati, urobit pre pracujucich a zachovanie pracovnych miest, uplne houno.
Po 89 roku sa zacala okrem privatizacie, aj dezindustrializacia a odpolnohospodarneni e krajiny a priprava na koloniu EU.
Zanikli statisice pracovnych miest, no politici na to z vysoka kadili. Pokusy ako rekvalifikacie, alebo transformacie pracovnych miest, boli nanajvys biedne experimenty na obyvatelstve.
Cely demograficky vyvoj, za bezmala 30 rokov, svedci o tom, ze ludia museli odchadzat za pracou, novy otroci sa motrokom nerodili a nerodia, populacia vymiera.
Po 28 rokoch sa tu objavili montovne a rozne pracovne miesta, ktore by po roku 89 boli vzhladom na kvalifikaciu proletariatu idelane. Ale tvorili by konkurenciu pre zapany imperializmus.
Rovnako po vstupe Slovakistanu do EU, nam obmedzili vstup na pracovne trhy, aby nedoslo ku kolonizacnej vlne, namedznych gastarbeiterov, do Germanie a okolia.
Dnes vdaka svojmu pohodliu, by aj celkom radi prijali pracovnu silu, lacnych robotnikov, ale na miesto toho, prijimaju neoeuropanov, ktori pracovat v priemysle asi nebudu, pretoze kvalifikovany pastier, alebo preosievac piesku, islamsky zoldnier, alebo pustny partyzan, nema vo zvyku kracat rano, alebo v noci do fabriky za pas.
Takze zhodnotne ocami kolonialneho dochodcu, nasi politici su schopny urobit velke nic v zaujme zachovania pracovnych miest.
22. 3. 2018   unitvp@gmail.com
Autor evidentne v živote nevidel autentického baníka. :-))))
20. 3. 2018   Dudo21
Celu vládu treba zainteresovať na vrátenie peniažkov ktoré majú poodkladane po bankách vo svete (napr. Belize a Švajc a ine). A potom šup šup robiť do uránových bani pod dozorom. Aby videli čo je to ozajstná robota. A spustiť voľby kde budú odborníci a nie kuchári, Smetiari a iný ľudia čo sa ocitli na ulici a teraz v rezortoch nevedia čo tobiť aj keď majú kúpené tituly(a ani oni nevedia prečo sú tam) a v týchto funkciách. Už príďte a sfunkčite republiku majetnými vedcami, aby to bolo konečne v norme. ĎAKUJEM
20. 3. 2018   Omen
Možno to bude tým, že tzv. "demokratická" vláda je v skutočnosti len bohapustá fikcia.
Ani jeden zo súčastných suverénnych štátov nie je harmonickým spoločenstvom svojich občanov - kde má každý svoje miesto, každý prispieva svojimi schopnosťami a o každého je postarané.
Takáto predstava sa dokonca stala zlou a nepriateľskou, lebo straší komunizmom.
Pritom každá slušná rodina tak funguje.
Ale len pre seba a svoje deti a hlavne proti všetkým ostatným.
Takže človek síce stratil ochlpenie, už nedokáže skákať po stromoch a na každú frčovinu potrebuje aspoň jeden elektromotor a mikroprocesor - no menálne stále ostal primitívnou opicou.
Niet potom divu, že tí najlepší zo všetkých - ktorí by mali riadiť spoločnosť - sú najlepší len v nekonečnom klamaní, podvádzaní, protekcii, rodinkárstve, kradnutí - a občas aj vraždení. A najzúfaljšie je, že paradoxne je v tomto ohľade je na Slovensku ešte realtívne veľmi-veľmi dobre ...
20. 3. 2018   anon
Toto bol veľmi slabý "ekonomický" článok. Krajina potrebuje aj výrobu - priemysel a poľnohospodárstvo a zabezpečiť si určitú sebestačnosť, nielen investovať do služieb. Z toho sa národ nenaje. Čudujem sa, že niekto takýto článok vôbec uverejní. Hlavne v dnešných časoch, keď sú chyby likvidácie priemyslu tak viditeľné a toľko sa o tom hovorí. Globalizácia sa ukázala v dnešnom politicky nestabilnom svete ako veľký problém.
21. 3. 2018   working class hero
tito pravicovi libertariani pisuci tieto nezmysly su vo svete ekonomie za exotov, na Svk z toho oligarchia za 25r. vyrobila mainstream :D
20. 3. 2018   Dano
Pan autor evidentne nechape ze sluzby su mizerne platene odvetvia z ktorych sa rodina neda uzivit.
Presun zamestannosti z vyroby do sluzieb je tiche ukrajovanie z chleba populacie ktora sa stava viac a viac zbedacenou. Ale prijde na psa mraz lebo na to aby sa predavalo musi byt aj kupna sila.
20. 3. 2018   G.S.
Pán autor zarába na ekonomike "služieb" a tak ju vychvaľuje. Jeho asi živia manipulácie na burze a postačuje mu v USA len jediný priemysel a to výroba rotačiek na peniaze. Pardon , už aj tie sú prevažne elektronické. Takže už majú USA len zbrane. Tie ekonomiky služieb môžu byť fajn pre krajiny ako je Hongkong a Singapur. Pár miliónov aj pri problémoch nič neznamená. Ale 300 mil alebo miliarda ľudí pri veľkých katastrofách sa natlačenými peniazmi neuživia.
20. 3. 2018   Except
KONIEC peknej rozprávky o zodpovednosti Ficovej vlády za smrť dvoch mladých ľudí...
20. 3. 2018   Except
Talianske médiá uverejnili články s informáciami o vyšetrovaní mafiánskej skupiny, ktorej bol Vadala členom. Talianskej polícii sa totiž podaril husársky kúsok – infiltrovali do skupiny vlastného agenta a tak bol vlastne Vadala pod stálym dohľadom policajných zložiek z viacerých štátov. Nepriamo tak potvrdili, že Vadala ani nikto z jeho skupiny nemohol byť za organizovaním vraždy Jána Kuciaka.
20. 3. 2018   Except
Ako uviedol poverený hlavný prokurátor Bruno Cherchi, vyšetrovanie sa týkalo viacerých krajín, ako aj Slovenska, kde mal Vadala pobyt. Potvrdil, že existovala „koordinácia zo strany EuroJust-u a slovenských príslušných zložiek“. Na informácie bolo uvalené embargo, aby sa neodhalila činnosť agenta. A ako dodal, „dosiahli sme veľmi významný výsledok aj vďaka spolupráci, ktorú nám poskytli slovenské príslušné inštitúcie a Eurojust“.
20. 3. 2018   Except
Vadala a jeho spolupáchatelia boli pod kontrolou zvonka i zvnútra, takže polícia mala dobrý prehľad o komunikácii medzi členmi skupiny. Keby pre nich predstavoval Kuciak čo i len malý problém, nepochybne by o ňom museli spolu komunikovať a polícia by tú informáciu musela zachytiť, lenže žiadna taká komunikácia neprebehla. Na Slovensku sa ešte stále debatuje o talianskej stope, ale treba konečne povedať: táto ulička je slepá, Vadalovci to neboli
20. 3. 2018   Except
Jáj a keby ste chceli náhodou vedieť prečo som to napísal sem, tak nato sa opýtajte sorosovskychbuzeran tov, ktorí v tejto veci neustále rušia diskusie. Už mi vážne leziete na nervy s tou vašou cenzúrou.
20. 3. 2018   Petrik2
Možno ma budete pokladať za konšpirátora, ale ruku do ohňa by som nedal za to, že vražda tých dvoch mladých ľudí nemá nič spoločné s Kuciakovou novinárskou prácou . Možno ak raz sa pravda dostane na "svetlo božie", tak sa budeme všetci diviť. Ale o čom som presvedčený je to, že tejto vraždy sa chytili tí čo strašne bažia po moci a bohatstve verejných zdrojov.
20. 3. 2018   nazor
alebo aj ti, ktory v tom vidia spustac na slusnejsie slovensko bez toho uskrnu a vysmechu priamo do tvare
20. 3. 2018   Omen
Nikdy sa nič nedozvieš - ako v prípade Cervanovej, či Kennedyho.
Že by ich vrahovia neboli známi ?
To je nepochybne skoro vylúčené.
Skôr niekomu priveľmi silnému nevyuhovuje, aby to bolo ukončené.
Aj Soroš je možno len bábka, tak ako bol bábkou aj Husák a nepochybne nimi sú aj Fico, Kiska, či tí talianskí vyšetrovatelia ...
Každopádne vo veku mobilných telefónov a sociálnych sití nemôže byť akýmkoľvek problémom chytiť kohokoľvek.
A možno by stačilo len adminovské heslo ku Google ;)
20. 3. 2018   Omen
Možno vraždil ten agent - aby získal dôveru gangu.
Nebolo by to po prvý krát v dejinách.
V bezpečnostných zložkách USA je to celkom bežné - najmä ak ide o bezvýznamný target nejakého neznámeho SK novinára ... Koniec koncov, Amíci sa tým aj sami chvália - stačí si popozerať napríklad dokmentaristiku na Discovery.
Takže "skutok sa nestal" nie je prostoslovenským vynálezom. Aj vrah, ktorý zmasakroval My Lai síce napokon bol - ovšem pod extrémnym tlakom celej svetovej verejnosti - odsúdený, ale napokon dostal menší trest, než opitý šofér na Slovensku.
Vitaj v skutočnej demokracii, Neo !
20. 3. 2018   tomfek@centrum.sk
Presne to dokazuje Matovič...4 osoby akože strana si delia veľké milióny a zdá sa, že to nikomu nevadí, dokonca ani novinárom a médiam....!!!
1/2staršie