Články jedného autora

Plyn je takmer na pôvodnej úrovni
- 1. 12. 2006
Priemerná cena plynu pre domácnosti bude od januára 2007 nižšia o 4,04 percenta. Včera o tom definitívne rozhodol Úrad pre reguláciu sieťových odvetví.
Únia pokutovala gumárenský kartel
- 1. 12. 2006
Európski regulátori uvalili na päť chemických firiem, ktoré mali pevné ceny na syntetický kaučuk, druhú najvyššiu kartelovú pokutu v histórii Európskej únie.
Dôvera a Sideria sa už môžu zlúčiť
- 1. 12. 2006
Protimonopolný úrad zastavil konanie vo veci zlúčenia zdravotnýchpoisťovní Sideria a Dôvera.Poisťovne plánujú zlúčenie od januára budúceho roka.
Česko podpísalo zmier s japonskou Nomurou
- 1. 12. 2006
Česká republika včera podpísala zmier s japonskou bankou Nomura v kauze IPB. Nomura sa podľa zmluvy vzdá akýchkoľvek nárokov proti Česku a zastaví všetky spory, ktoré proti štátu vedie.
Odškodnenie môže stáť štát miliardy
- 1. 12. 2006
Súkromné zdravotné poisťovne budú od štátu žiadať odškodnenie vo výške desiatok miliárd. Závisí to od toho, či prejde na decembrovej schôdzi v parlamente pozmeňovací návrh poslanca Smeru Petra Obrimčáka.
Realitné fondy prinesú zaujímavý výnos
- 30. 11. 2006
Slovenskí investori získajú novú príležitosť, ako zhodnotiť svoje úspory. Už sa nemusia obmedzovať iba na vklady v bankách alebo cenné papiere, do ktorých investujú najmä cez podielové fondy - na trh začínajú postupne prenikať realitné fondy.Vstupný vklad bude zrejme vyšší ako pri bežnom podielovom fonde, kam niekedy stačí spočiatku vložiť 500 korún.
Investičný komentár
- 30. 11. 2006
Silnejúca koruna naďalej nepraje peňažným fondom v cudzích menách. Tie si minulý týždeň pohoršili o sedem desatín percenta.
Počiatek má v rozpočte nové peniaze
- 30. 11. 2006
Ministerstvo financií „našlo“ peniaze na priority z minulotýždňovej koaličnej rady. Daň z pridanej hodnoty prinesie do budúcoročného rozpočtu o 2,7 miliardy viac, ako sa čakalo.
Koruna včera lámala rekordy
- 30. 11. 2006
Slovenská koruna včera popoludní pokorila hranicu 35,50 koruny za euro a dosiahla nové historické maximum, keď euro stálo 35,465 koruny.
Zdravotné poisťovne sa začali brániť
- 29. 11. 2006
Ministerstvo zdravotníctva včera obvinilo Združenie zdravotných poisťovní, že zavádza občanov a chce zasahovať do činnosti rezortnej pracovnej skupiny na prípravu návrhu zákona o verejnoprávnych poisťovniach.Združenie včera vyzvalo vládnu koalíciu, aby rešpektovala princíp rovnosti pred zákonom pre všetky subjekty v zdravotníctve, ako aj právo slobodnej voľby občana.
Strana 1 z 10Staršie