Neoplatí sa ťahať tigra za chvost

hovorí jedno z vietnamských prísloví.Neoplatí sa ťahať tigra za chvost - prichádza mi na um vždy, keď s pobavením počúvam výhrady terajších opozičných politikov typu - kde je sľubovaná progresívna milionárska daň, kde je sľubované zdanenie dividend a zdanenie mimoriadnych ziskov spoločností? Veď ste oklamali svojich voličov! Táto očividná schizofrénia ma nakoniec priviedla k nasledovnému zamysleniu sa o tom, čo je v politike reálne možné a uskutočniteľné, a čo sú len chiméry a prázdne sľuby.

Neoplatí sa ťahať tigra za chvost – hovorí jedno z vietnamských prísloví.


Neoplatí sa ťahať tigra za chvost – prichádza mi na um vždy, keď s pobavením počúvam výhrady terajších opozičných politikov typu – kde je sľubovaná progresívna milionárska daň, kde je sľubované zdanenie dividend a zdanenie mimoriadnych ziskov spoločností? Veď ste oklamali svojich voličov! Táto očividná schizofrénia ma nakoniec priviedla k nasledovnému zamysleniu sa o tom, čo je v politike reálne možné a uskutočniteľné, a čo sú len chiméry a prázdne sľuby.

Vráťme sa teda do volebného roka 1998, v ktorom sa ujal moci prvý vládny kabinet Mikuláša Dzurindu. Vráťme sa a položme si otázku . Bol v tom čase sľub o dvojnásobných platoch reálny a uskutočniteľný….?


<P clas…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy