Winterthur bude v rukách Francúzov

Švajčiarska banka Credit Suisse kúpila poisťovňu Winterthur v roku 1997 za 5,6 miliardy libier. Dnes - po deviatich rokoch trápenia a investícií do poisťovne v objeme asi 2,4 miliardy eur - ju predáva za asi 5,4 miliardy libier francúzskej poisťovni AXA.

Winterthur, siedmu najväčšiu európsku poisťovňu kupuje druhá najväčšia európska poisťovňa – francúzska AXA. Švajčiarska poisťovňa s rovnakým menom ako mesto, v ktorom vznikla, je na Slovensku dobre známa najmä z druhého dôchodkového piliera. Sľubovaný švajčiarsky dôchodok z jej reklamy však nahradí francúzsky.

Zatiaľ len zmena majiteľa

Klienti spoločnosti, ktorých je na Slovensku približne 470-tisíc a ktorá vstúpila na náš trh pred dvoma rokmi ešte pod názvom Credit Suisse, by súčasnú zmenu majiteľa nemali zatiaľ nijako pocítiť. Na Slovensku je Winterthur dvojkou na trhu dôchodkového sporenia (druhý pilier) a štvorkou v oblasti doplnkového dôchodkového sporenia.

Švajčiarska banka Credit Suisse kúpila poisťovňu Winterthur v roku 1997 za 5,6 miliardy libier. Dnes – po deviatich rokoch trápenia a investícií do poisťovne v objeme asi 2,4 miliardy eur – ju predáva za 7,9 miliardy eur, čo je pri aktuálnom kurze asi 5,4 miliardy libier.

Namiesto burzy priamo

Ešte pred mesiacom zást…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy