Hewlett-Packard plánuje veľké prepúšťanie

New York 18. mája (TASR) – Hewlett-Packard (HP) pripravuje veľké prepúšťanie. Podľa mediálnych správ americký koncern môže zrušiť až 30.000 pracovných miest. To znamená, že o prácu príde takmer každý desiaty z 324.000 zamestnancov koncernu.
Cieľom škrtov je výrazné zníženie nákladov. Stratégia koncernu sa totiž musí prispôsobiť poklesu dopytu po osobných počítačoch (PC). Očakáva sa, že spoločnosť predstaví svoje plány budúcu stredu (22. 5.), keď zverejní čísla za druhý kvartál svojho fiškálneho roka.
Podľa agentúry Bloomberg najväčší svetový výrobca počítačov zruší 25.000 pracovných miest, Wall Street Journal hovorí o škrtnutí 25.000 až 30.000 miest. New York Times zasa citoval nemenovaného manažéra HP, že Meg Whitmanová, ktorá je na čele HP od vlaňajšieho septembra, sa pokúša "vybudovať novú spoločnosť".
Prepúšťanie sa s výnimkou Číny dotkne všetkých krajín, v ktorých HP pôsobí. Najviac sa to podľa Bloombergu dotkne divízie služieb pre veľké firmy, kde koncern zruší 10.000 až 15.000 pracovných miest.

Súvisiace články

Aktuálne správy