Názory čitateľov


Názory k článku:
Stagnujúci realitný trh v ČR zasiahol aj developerov, ponúkajú viaceré bonusy

6. 11. 2022   miro
Počet obyvatel ČR je stejný,všichni byli,pro koho se staví desetitisíce bytů ?!
6. 11. 2022   Prelozene z newspeaku
U vas v RBM, rovnako ako v nasej kolonii, sa rosirili nesvary.
V prvom rade su to migrujuce ludske zdroje v ramci krajiny, ktore sa stahuju za pracou, alebo do velkych miest, pricom pocas koronasviatkov, kupovali chalupy na vidieku, ktore vlastne nepotrebovali, ale chceli.
Druhy problem su sirsie satelitne tzv. "obytne kase, alebo obytne gulase" okolo vatsich miest, skladajuce sa z RD, bytoviek a nevybavene obcianskou vybavenostou, no a tieto noclaharne su obsluhovane vlastnikmi, den co den autami, deti do skol, kruzkov, rodicia do zamestnania, na nakup/y.
Tato strategia sa nevyplatila, pretoze pocas posledneho roku, naklady na obsluhu podobnej kralikarne, stupli v SR a aj v CR na 2 nasobok a skor viac, niekde aj na 4 nasobok. zalezi od dojazdovej vzdialenosti a nakladov na energie.
Vysledkom je, ze ludske zdroje, sa snazia kupit si este prespavaciu kralikaren niekde v bytovke v uzssom centre mesta, hoci aj byt na sidlisku z ktoreho povodne utekali.
Je to taky paradox.
Byty, aj RD, sluzia ako investicne, aj ked su neobyvane, a to najma na vidieku a v sirsich satelitoch.
Vysledkom je potom neutichajuci hlad po bytoch a novostavbach, ktory zenie ceny do absurdnych vysok, ale tiez fundament kupujucich, ze cena tychto nehnutelnosti neklesne a velky optimizmus, ze tieto dlhy splatia a neuveritelny hlboky fundament a optimizmus, ze popri beznych vydavkoch na bezne zivotne potreby, tieto nehnutelnosti dokazu splacat a ak su aj splatene, tak vyhodne predat, ze vystihnu spravny okamih, ale aj ze ich dokazu udrziavat a platit poplatky, za zalohy, dane a servis udrzby.
...
U nas zname a zabudnute riesnie, su tzv. Nudzove kolonie, niektore prezili dodnes. Su a boli to riesenia, ktore si vyziadala priemyselna revolucia, ako riesenie bytovej otazky. Bytov a obytnej plochy bol relativny dostatok, ale za mzdy, ktore poberali ludske zdroje vtedy, im boli nedostupne. riesenim vsak bolo dostupne byvanie v tychto nudzovych koloniach, ktore prezili az do dnesnych cias.
6. 11. 2022   anonym
"Desttisíce bytů sa staví" pre Ukrajincov, lebo ostatní imigranti nemajú záujem ostať v česko-slovenskej džamahírii a tak ich ich tu orgány činné hlavne v meraní nedovolenej rýchlosti iba zbytočne zdržiavajú.
Faktom je, že zatiaľ prišla len desatina - zvyšok bude nasledovať, až keď Rusi vypnú elektrinu úplne :(
Je to síce strašné a nehunánne - ale stále lepšie, než taktické termonukleáírne zbrane.
Hlavne preto, že po nich by prišli k slovu aj strategické - lebo aj Briti, Frantíci a hlavne Amíci by si chceli zatrielať a vyskúšať, ako vlastne fungujú v praxi (keďže doposiaľ ludstvu - a hlavne generálnym štábom, plným vypasených lampasákov - táto skúsenosť chýba).
No a kto by si nezastrielal na cudzej strelnici ?
Sovieti nechali všetky svoje atomky explodovať u seba doma - Amíci, Angláni a Frantíci uprednostňovali obšťastňovanie svojich tichomorských kolónií - takže by to bolo len pokračovanie voľakedajšej tradície (na území Ukrajiny už mimochodom dve atómové bomby odpálené boli - takže domáci majú (okrem Japoncov a obyvateľov Las Vegas (kde ich vybuchlo viac než 1000 - lebo ti emenšie odpalovali Amíci doma a doonca tam hosťovali aj Angláni - takže vlastne USA už boli nukleárne napadnuté zo stranu UK :) dostatok skúseností)
To nie je hoax, ale Wikipédia (EN verzia - of course)
1/1