Názory čitateľov


Názory k článku:
Predĺženie fixácie pri hypotékach preferovali bohatší klienti

7. 7. 2022   anonym
Kolegovi hovorim ze za byt v petrzalke chcu 200.000 a on tak to by sa este dalo, ci ? a ja mu na to "nie korun, eur". jaj aha
3. 7. 2022   anonym
A chudobnejsi preferuju euthanaziu, alebo exekuciu?
3. 7. 2022   Alzbeta17
Růst úrokových sazeb, narůstající inflace a mnoho dalších témat sledujeme i na našem webu https://trade-info. sk/.
2. 7. 2022   Chudobnejší Klient
Varíš kašu, varíš ?
Ale ju jesť nebudešľ, lebo ti ju kríza centrálnych bánk na holom pupku zje :(
Západný trh nehnuteľností je extrémne prehriaty, lebo všetci, čo majú aspoň pár šupiek naviac nakúpili byty a domy, aby si nakeťasené zachránili pred demokratickým štátom (infláciou).
Teraz však príde konsolidácia, pebo peniaze patria Muskovi, Gatesovi, Buffettovi a nie kadejakým bltošľapom a pobehajom.
Peniaze sú obeživo a preto majú ciskulovať a nie sa sušiť v kredenci, pod duchnou, alebo v extrémne nadhodnotených nechnuteľnostiach (napr. byty v Petržalke sa bežne predávajú za stonásobnú cenu, oproti skutočnej - takže mlaďasi sa akurát môžu zadĺžiť až do dôchodku (ktorý nedožijú, lebo to je komunistický prežitok)
Pritom sterilizačný mechanimus je jednoduchý, jasný a x-krát odskúšaný - úroky sa budú zvyšovať ad absurdum (ako za Mečiara - keď sa z úrokov na nočných úložkách dal kúpiť slušivý rodinný domček v Bernolákove) a milióny hypotekárnych dĺžnikov skončia v cross defaulte. Banky ostanú sedieť na miliónoch nehnuteľností, ktorých sa nebudú vedieť zbaviť - lebo síce všetcy budú mať hory peňazí - bohužiaľ však bezcenných, lebo bubublinových :( A tak sa na aukciách zase budú vypredávať byty a domy za babku - akurát tentokrát ich už nebude mať kto kupovať.
Lebo šťastný účastník demokratického, akonomického zázraku dá radšej 1000,- Euráčov za pol kila chleba, než za slušivý, trojizbový panelákový byt - lebo ten sa nedá zjesť :(
A aj to len ak nepríde krutá zima - ako keď posledne zamrzol v Bratislave Dunaj (a do Petržalky sa dalo prejsť pešo aj bez mostu)
To je síce nepravdepodobné, ale príroda je špina, a keď je zle, tak radá pridá svoju trošku do mlyna ...
1/1