Názory čitateľov


Názory k článku:
WEF: Spaľovanie plynu na výrobu elektriny je hlúposť, rovnako aj na vykurovanie domov 

24. 5. 2022   kakadu
Spaľovanie plynu na výrobu elektriny je lobistickým zločinom ECO pošukov,
ktorí zmarili pokrok v EURópe, útokom proti atómovej energetike
24. 5. 2022   opojenie z luxusu pádu
lyn sa používa len v "paroplynových cykloch" - ani nie tak skrz vykurovanie, ako skôr na reguláciu kolísania rozvodnej siete.
Lebo tie vrtuľky (ktoré v skutočnosti žijú len z dotácií) a fotovoltaika rozvodnú sieť rozhasí.
Zatiaľ to kompenzujú veľké tepelné, vodné a jedrové elektrárne - lebo ich turbíny proste pôsobia ako brzda (alternátor je reveverzibilný stroj - takže funguje aj ako motor).
Čiže v skutočnosti nadbytočný výkon produkovaný fotovoltaikou proste "spália".
Vrtuľky sú v tomto kontexte bezpečnejšie - lebo buď sa netočia, alebo sa točia ako ventilátory - prípadne sú postavené tam, kde naozaj fúka (a pravidelne) - ale tie miesta sú už dávno zastavané :(
Rakúske vrtuľky sú evidentný podvod a keby ich Rakušáci prestali dotovať, tak majitelia ich nechajú na druhý deň zošrotovať (taká anketa bola skutočne urobená)
Rakušáci ich však dotovať neprestanú, lebo politici sa na tom dotačnom kšefte podieľajú - Kočner nie je slovenský vynález - len nepodarená kópia z najsamdemokratickej šieho Západu.
Veselo nastane, keď fotovoltaika prekročí 50% inštalovanej kapacity - lebo zostávajúce elektrárne to už nedokážu vykompenzoavť a tak začne napätie a frekvencia "lietať" - rsp. nezačne, lebo ochranné obvody proste sieť automaticky rozpoja.
A konečne budeme ako v slávnej Amerike, kde novej polovodičovaj fabrike Samsung neboli celé mesiace schopní dodať elektrinu v požadovanej kvalite (aj preto nie sú "čipy")
Pritom riešenie na uskladnenie elektriny je stále v nedohladne - pretože už je síce možne kúpiť baterky, ktoré by sa dali v lete nabiť fotovoltaikou - a v zime nimi kúriť aj svietiť - ale na tú baterku by ste potrebovali samostatný barák a vyšla by zhuba milión Euráčov (of course s AliExpressu - inak omnoho viac :(
Pre Elona Muska, Bila Gatesa, či našich multimilionárov to samozrejme nie je problém ale bežní občania sa zrejme budú musieť zahriať napríklad, keď budú svojich volených zástupcov vyplácať roxormi po holej ;)
PS článok je krásnym dôkozom, že nielen u nás sa dostávajú do vrcholových riadicích funkcií tie najväčšie hovadá :(
25. 5. 2022   Richard
Máš nejaké lepšie riešenie?
25. 5. 2022   More
Tak to som este nepocul, ze by alternator v elektrarni "palil" nadbytocny vykon :) Asi si v zivote v ziadnej elektrarni ani nebol a teda ani nemozes tusit ako funguju ochrany :) A ked ho podla teba "pali" kam ide ta tepelna energia ? :)
25. 5. 2022   abc
veru tak,teraz zase útočia na plyn,na čo budú útočiť zajtra ?
25. 5. 2022   Dezo
:) :) :)
novšie2/2