Názory čitateľov


Názory k článku:
Ukrajinský Naftogaz varuje pred spustením plynovodu Nord Stream 2

17. 1. 2022   jano
Čo je na tom zlé obísť Ukrajinu a tým očistiť resp. znížiť cenu plynu o poplatok za ukrajinský tranzit. Závislosť na ruskom plyne? Kto bráni komukoľvek dovážať plyn do EU po sprevádzkovaní NS-II?
17. 1. 2022   Mmm
Ukrajina je ako prasa ktore sedi na konarhoi a snažisa ho odrezat
16. 1. 2022   Rob
najzávislejšia krajina na plyne z Ruska je Ukrajina
16. 1. 2022   anonym
Jednoznačne odstaviť Ukrajinu od plynu. Nech pokapú.
17. 1. 2022   anonym
Jedno Čínske príslovie hovorí: "Dávaj si pozor na to, čo praješ druhému. Môže sa to stať tebe".
17. 1. 2022   jano
Jedno iránske príslovie hovorí: "Keď ťa niekto zradí prvý krát, je to jeho hanba. Keď ťa zradí druhý krát je to tvoja."
18. 1. 2022   anonym
Podľa toho by sme od Rusov nemali brať plyn.
16. 1. 2022   dudino
rozhodne nie je jedno kadiaľ tečie plyn. cez nord stream 2 predsa ukrajina nebude mať žiadne príjmy z tranzitu a to je problém. hovorí sa tu o ešte väčšej závislosti od ruského plynu ako keby súčasnými plynovodmi prúdil aj iný plyn okrem ruského
16. 1. 2022   mirokepen@gmail.com
Tak Ukrajinský Naftogaz varuje... Lebo čo?
16. 1. 2022   penolb@azet.sk

Veď nechcú ruský plyn. Nech si kúpia americký bridlicový ten je lacnejší. Ukrajinci majú najdrahší tranzit.
16. 1. 2022   ROBO
Aj kvôli takýmto ukrajinským bliakačom máte už teraz značne drahší plyn, a následne aj elektriku. Svoju rolu v tom samozrejme zohrali aj bruselskí a nemeckí poflakovači, resp. poslanci, ktovie, odkiaľ sú platení, aby blokovali schválenie Nord Streamu. Tipujem však USA. Následne sú aj rusáci nervózni, lebo do toho dali stovky miliárd, a základ budúceho konfliktu je na svete.
16. 1. 2022   anonym
RF už má NS II dávno zaplatený cez vyššie ceny o ktorých sa im ani nesnívalo.
17. 1. 2022   anonym
Samozrejme Robo, nič ako obed zadarmo neexistuje ale podľa mňa ty to veľmi dobre vieš. Niečo za niečo, USA a Nemci nie sú naši kamaráti, tak to nefunguje sú to partneri a spojenci. Ako očakávať že tu budú investovať a mi exportovať výrobky na vyspelé územia pod ich vplyvom je naivné. Alternatívou je exportovať Slovenskú produkciu na zatiaľ zaostalé ale obrovské územia pod vplvom RF a Číny. Je len na Slovenska akou cestou sa vyberieme. Dúfam, že ľudia sa nebudú riadiť propagandou a pochopia čo bude cenou pre bežného občana teda nie VIP, ktorú Slovensko zaplatí ak si nevhodne vyberie.
17. 1. 2022   ROBO
Pokiaľ budú konkurencieschopní ruskému plynu, prečo nie, môžeme dovážať aj americký plyn. Ale ten ich americko-nemecko-br uselský podrazácky prístup ma štve, a štve ma to najviac preto, lebo my všetci sa im na to budeme musieť nakoniec zložiť.
18. 1. 2022   anonym
Nebudu konkurencieschopni to vieme! Mna tiez stvu tie ich neomarxisticke hluposti a naivne pohlady na ekologiu, ktoru zaplati cinoroda stredna vrstva lenze aku inu alternativu mame. Kde inam ked nie na zapadne trhy budeme exportovat nasu produkciu? Kto iny nez zapadne firmy investuju na nasom uzemi do produktivnych kapacit aby Slovaci mali pracu a nejake zmysluplne uplatnenie. Je logicke ze spojenci ziadaju v neistom obdobi ochranu svojich investicii, co im odpoviem? Go home Yankee? Dlhodobo nemozme mat negativnu platobnu bilanciu lebo lacno dovazame energie z RF a spotrebne statky z Ciny. Skoncime ako Cuba a Venezuela.
16. 1. 2022   M.Skorpion
Rusi Naftogaz už nepotrebujú, to je ten skutočný dôvod, prečo ukrajinská verchuška bľačí ako prasa na porážke.
1/1