Názory čitateľov


Názory k článku:
Mladí investori potrebujú štuchnúť 

2. 10. 2021   Zlincan
Mladi investori potrebuju hlavne bezurocne pozicky od statu. Da sa to prirovnat k situacii, ked poslanci snivaju o statnych bytoch, ktore tu nikdy nebudu v dostatocnej miere, ale 100% statne bezurocne hypoteky tu mozu byt hned. Boli by pre cloveka motivacne a na starobu by sa byty dali vymenit za mensie a ziskat tak cast peniazi spat (ina forma sporenia na dochodok).
6. 10. 2021   Fero
Nechapem preco by mali mladi dostat bezurocne pozicky? Peniaze zadarmo len celu situaciu viac a viac dodrbavaju. Okrem toho hypoteky su uz skoro na nule, normalne by bolo keby boli tak 5 percentne
2. 10. 2021   @@@
keby sa investovanim dalo zbohatnut tak dnes nikto nepracuje a všetci budeme bohaty ....je naivna predstava že ked akciovy trh za 10 rokov narastie 3 nasobne ale nominalne hdp narastie o 30% alebo 50% že takito stav môže fungovat do nekonečna ....ako povedal charlie munger je to len iluzia bohatstva ktora nie je podporena žiadnymi vyrobnymi kapacitami
2. 10. 2021   anonym
Mladi investori, predsa nemaju peniaze, nemozu tak logicky investovat.
stary investori, su konzervativny, tak uz radsej neinvestuju, lebo nerozumeju potrebam sucasnosti.
Preco europa prichadza o investment, ale aj o technologie a technologicke firmy, ak nejake ete ma, tak ich systematicky nici, za kazdych okolnosti?
Preco vlastne europa, ako celok, v podstate, len kanibalizuje, alebo likviduje cele odvetvia priemyslu, bankovniztva, ale aj technologii?
Preco sa za poslednych 40 rokov, neobjavil, aspon maly, malicky Bill Gates, alebo steve Jobs, alebo uplne miniaturny elon Musk?
Je to dosledok byrokracie a nenazranej eurokomisinarskej lobby?
alebo je to dane prilis stedrym socialnym systemom na zapd od nas, alebo uplne asocialnym zdieranim kolonialnych motrokov?
Kde su vlastne limity, pre definiciu hluposti, pre jednotlivca, narody, alebo spolocenstva?
Kde kua je dnes Nokia, Ericcson, alcatel, alebo dnesne znacky vyrobcov aut?
Kde su vzetci mlady ludia?
2. 10. 2021   Ja
„Kde su vzetci mlady ludia?“
To by aj mňa zaujímalo.
2. 10. 2021   @@@
je to školstvom ..... v usa školstvo funguje inak ako na slovensku ....povedal by som že v usa školstzvo fugnuje v štyle podporujeme talenty a ostatny sa pritom zväzu a nikoho netrapi že ti čo sa zväzu su v priemere podpiermerny ako v europe lebo pouinta je v tych talentoch aby si ich našiel v dave ....namiesto toho europa robi opak aj slovenske školstvo tu sa talenty nehladaju tu sa talenty udupu školstvo do priemeru skratka musiš byt priemerny nie nadpiermeny v niečom ....v tom je ten rozdiel .... v usa podporia talnetovaneho človeka bez ohladu nato že ine predmenty nezvlada ale aj tak ho povyššie a umožnia mu dalej rast europa robi opak talent čo nezvlada ine predmety europa pritlači alebo svoj talent presunula na predmety ktore nezvlada tym padom nakoniec aj v tom čo bol talentovany nakoniec skonči ako priemer alebo dokonca začne všetko pod tlakom a nedostatkom času ignorovat .....čiže ide len o chybu školstva lebo my sa smejeme z amikov že nevedia vela veci a pritom sme nepochopili že u nich talnetovany človek vela veci nevie ale vie aspon dokonale tu jednu vec zatial čo v europe všetci vedia všetko ale nikto nevie aspon jednu dokonalu vec a tym stracaš talenty ....vratim sa k billovi gatesovi vieš o tom že v jednom rozhovore povedal že nevie okrem angličtiny žiaden iny jazyk ...u nas by ho zato v školstve ukamenovali .... v inom rozhovore raz povedal v škole som nevinikal nemal som same dobre znamky z každeho predmetu ale poznal som takych ludi čo mali a dnes ti ludia pracuju pre microsoft a ja som jeho šefom ....europa sa nič nepoučila dookola robi tie iste chyby lebo na vysokych postoch sedia amateri z diplomami a myslia si že su superhviezdy aj ked nedokažu nič presne tak ako som pipisal europske školstvo
2. 10. 2021   anonym
V prvom rade v USA je skolne platene, najma VS. Potom su programy, od cirkvi, miest, obci, alebo statu, na stipendia, ale aj tie vsetko nepokryju.
Mlady si musia pozicat, alebo pocas studia makat, okrem deti bohatych, alebo zauverovanych rodicov.
Tiez nieje problem, ze by museli mlady utekat, oni totiz moc nemaju kam!, aj ti menej talenttovany, sa bud uplatnia na trhu prace, lebo hypoteku na vzdelanie nejak splatit musia, alebo si najdu dobre platenu pracu, ak maju aspon trocha talent, alebo zapadnu do openspace.
! nemaju ist kam, neznamena, ze by nemohli, ale USA aj ked sa nam to paci, alebo nie, je jedna z najbohatsich krajin sveta, bez ohladu na dlhy, alebo politiku, je to krajina, ktorej sa dari, a v ktorej sa dari. Do USA ludia utekaju viac, ako z USA.
Mimo to vsetko.
skolstvo u nas, najma vysoke skoly, su zadarmo preto, ze je to pardon mladym, pretoze sa nemozu uplatnit na trhu prace, tak aspon vystuduju, ak sa aspon trocha snazia a z diplomom, ti sikovnejsi, odidu do prd/ele, alebo si z diplomom, aj ked je im na houno, pipaju v Tescu, alebo Liidli, pripadne niekde za hranicami, si najdu nejaky flek, sice nie pre diplom,ktory ziskali studiom, ale za ine prachy, ktore by u nas nezarobili.
Navyse u nas je ozaj drahe byvanie a pre mladych nedostupne, aj najomne byvanie, pretoze pracou po skole, sa velmi tazko osamostatnia. Ti nemenj sikovny ostavaju v mama a tata hoteloch, ale ako cas plynie, uz sa z toho ani nevyhrabu.
Ti co odidu, ak sa ja vratia, rychlo pochopia, ze aj ked typek robi elektromontera a ma vystudovanu informatiku, tak vonku aj cez agenturu, ma istych 40 evri na hodinu, u nas mozno 6.50 a to tvrdo zdanenych.
Tak to je asi tak o mladych a kde su.
A teraz by ma zaujimalo, kto stucha Investorov.. Danovy urad, financna sprava, obchodny register, banky, urad pre dohlad nad financnym trhom, agent slanina, Imrecze, takze asi je dost tych, co vedia stuchnut a popichnut k rychlemu odchodu do teplych krajin, alebo uteku z danoveho pekla.
Investori stary, nedokazali udrzat Nokiu, ericsson, ani Mercedes, ani Volksvagen, dokonca ani polnohospodarsvo, ani stavebnictvo...
Tak co asi mozu v EU investovat mlady..
3. 10. 2021   @@@
trochu nechapeš čo ja pišem ....ja nepišem že v usa su všetci vysokoškolaci uspešny praveže naopak väčšina sa len zväzie na uspechu malej skupiny ludi prave tych ktory dostavaju štipendium pre svoj talent ano ostatny platia lebo ostatny sa chcu na tom zviest na uspechu jedneho ....ten talent si nepredstavuj tak že to maju všetci čo tam študuju ale možno max 20% ten zvyšok 80% sa len na tom zväzie ...ale problem europy je že ta tych talentovanych utupe alebo vytlači a ostavaju len ti čo sa chcu zväst vysledok je taki akiu je....že nakoniec ti ani neodchadzaju lebo to nie su talentovany ludia a tak si najviac nachadzaju pracu v štatnych uradoch opat nie na zaklade talentu ale znamosti kde potom im štat za netalentovanost plati vysoke platy a vyhovara sa na to že maju vysoke školy že su talentovany a podobne nezmysli ....a tu je opat usa ktore takto aj tu malu skupinu talentovanych ludi z europy preplati a dotiahne do usa opat nepredstavuj si to v obrovskom môžnstve to je tak možno tisicka ludi(z celej europy nie zo slovenska ) za rok zvyšok su zas len taki ktory sa na tom všetkom chcu zviest ....
1/1