Názory čitateľov


Názory k článku:
Ak sa niečoho stále obávate, nemôžete byť bohatí

6. 6. 2021   M.V.
Pre mňa je stresujúce, že každý vandrák s opálených prstami má mať viac práv ako občan iba preto, že svet je zamorený všelijakými deklaráciami, pretláčaním náboženstiev a vytváraniu pocitu bezmocnosti v ľuďoch. Odcudzenosť človeka k práci pomaly kulminuje a asi ani stovky autorov, ktorí sa touto témou zaoberali posledných sto rokov nepočítali s tým, čo je dnes, teda to, že reálna ekonomika je nahradená predajom všeliakých papierikov, ktoré nesplatí ani výkon celého ľudstva.
6. 6. 2021   Frodo
Opat oblbovanie na ntu ... rozdiel medzi bohatymi a chodobnymi spociva v schopnosti a efektivnosti ako presunut zodpovednost za zle rozhodnutia na nizsi stupen. Na to potrebujete ale specificke osobnostne predpoklady teda diferencovanejsie citove a moralne hodnoty, moc a nefunkcny pravny system. Nieco v zmysle poucneho vyroku hodneho top ultra deprivanta: "Vyhraj volby a mozes robit cokolvek!".
6. 6. 2021   Otrok na nútených prácach
Nerozumiem, ako možno považovať za bohatého niekoho, kto je nútený strácať svoju česť tým, že musí pracovať pre niekoho iného.
Veď to je masochizmus v priamom prenose.
Takto by sa predsa hrdý náčelník Apačov Winnetou nikdy neponížil.
Ale ešte horšie je dnes byť politkom.
Sa čudujem, že sa nepovracajú, keď sa ráno dívajú do zrkadla.
Asi majú muchy v očiach.
A nevidia ich preto, že majú muchy v očiach (slovami autora hlavy XXII ;)
1/1