Názory čitateľov


Názory k článku:
Rodinná firma? Päť vecí, ktoré musíte urobiť, aby ste prežili ťažké časy

12. 5. 2021   bublinkator
podnikatel - v nemecku motor ekonomiky, tu akoby stale triedny nepriatel. ale ved vsetci vieme, ake su rozdiely medzi tym zit v nemecku a zit na slovensku.
12. 5. 2021   Chudobny ucitel v kapitalizme
aj platit dane a mzdy
12. 5. 2021   M.V.
Ak má niekto v zálohe ešte jeden život, tak môže experimentovať s rozbehnutím takej firmy v ťažkých časoch , dravom prostredí svetového resetu, ale ak nie, tak nesmie prehliadnúť ako sa napríklad náhle neočakávane zvýšili objednávky pre firmy , ktoré dodávajú vybavenie do biolaboratórií, reklamy, vakcíny, rúška, respirátory, testy, softvér a to len pre covidovú hystériu. Ťažká predvídateľnosť stability veľmi obmedzuje rodinné plánovanie a víťazí špekulácia. Rodinná firma je možná, ale aj tam sa zhoda nedosiahne bez sklamaní a kompromisov. Viacgeneračných rodinných domov je dosť a aj opustených rodičov, keď deti zostali v zahraničí a nevidia perspektívu na Slovensku hoci by zdedili dokonca nielen celkom nový dom, ale aj nové byty a radšej premýšľajú o Thajsku, Singapúre.
12. 5. 2021   anonym
Problem rodinnej firmy, su vzdy peniaze. ako v kazdej rodine, najviac hadok, intrig, ale aj zla, tvoria peniaze v rodinach a rodinna firma, je vlastne to iste, ako generator nahody a penazi, navyse ma tu vlastnost, ze zamestnava rodinu a blizkych.
Vysledkom rodinnej firmy, su rodinne peniaze a z rodinnej firmy, sa velmi tazko odchadza, do inej pozicie, takze sa jedna o zavazok, ako ku rodine, tak ku rodinnym peniazom.
a je to celozivotne utrpenie. Tak ako rodinne nasilie,incest a sikana, sa velmi dobre skryvaju pred svetom, to iste funguje v rodinnych firmach a vatsinou len smrt je vyslobodenim z rodinneho podniku.
12. 5. 2021   Hlas Kanalizácie
Íri a Škóti tomu hovoria "klan", Kórejci "cheabol" a v našich končínách sa vžilo pomenovanie "mafia". Lebo "všeho lze použít pro dobrý stát" - a "stát" je vlastne firma patria dynamicky sa meniacemu konzorciu klanov, ktoré proti sebe síce neúprosne bojujú, ako Matovič a Sulík - ale proti Ficovi dokážu vystupovať jednotne a v zhode (teda dokiaľ to je výhodné). Lebo demokracia je, keď sa štyria spolumajitelia rozhodnú, že zabijú piateho a jeho podiel si rozdelia, pretože to na schôdzi môžu schváliť kvalifikovonou väčšinou. To je však dobré lebo to je prírodné - a hlavne to je tak odjakživa. Keďže to však je naprosto prírodné, ani vírus SARS CoV-2, medvede, vlky - či hoci aj mäsožravé rastliny - nezaváhajú, akonáhle k tomu dostanú príležitosť a s fatálne premnoženým ľudstvom sa vysporiadajú ako DDT so všami. Takže nevíťazí pravda a spravodlivosť, ale svine - aj keď je pravdou, že niektorá občas skončí na nútenom výseku - ale len preto, aby ju nahradila väčšia. Lebo alfou a omregou je rast - Ponziho schéma, na ktorej stojí celé hospodárstvo - rovnako ako sociálna poisťovna a rakovina. Vo zvyšku známeho vesmíru sa preto neodohráva toto šialenstvo organickej chémie, ako sa ľudovo hovorí chémii uhlíka. Dobrou správa je, že v atmosfére kyslíka každá organická molekula končí ako CO2 - stačí, aby slniečko troška prikúrilo - čo je pre miliardy rokov trvajúci termonukleárny výbuch - ktorým slniečko v skutočnosti je - maličkosť a spitomelí ľudia eľte budú presvedčení, že si to spôsobili sami, hoci ich význam v slnečnej sústave je naprosto bezvýznamný a zhruba rovnaký, ako významu mraveniska :)
1/1