Názory čitateľov


Názory k článku:
Práca na diaľku a produktivita: Robíme z domu viac, alebo menej?

8. 5. 2021   anonym
Netreba riesit ziadne socialne a zdravotne aspekty. Praca z domu je ekonomicky vyhodna, pre zamestnavatelov viac ako by sa zdalo.
Je to financne centrum o peniazoch, tak sa bavme o peniazoch.
dedikovanim prace na home office, sa staca potreba dochadzky do prace, dokonca odpada aj ranna hygiena, staci sa ucesat a dat si koselu, dole mozeme byt uplne na pankaca.
Dalsia vec je, uspora dosiahnuta zrusenim openspace a vseliakych somarin, spojenych z kancelarskou strukturou, je obrovska uspora, ktora sa nepreleje do vreciek zamestnancov, ale ostava ako bonus zamestnavatelovi.
dalsia vyhoda je, obrovska uspora nakladov na energie, teda energiu elektricku, vykurovanie, klimatizaciu, vodu na splachovanie WC, stravovanie, vytahy, ochranku, najom priestorov, parkoviska a pod.
Otazka ostava len vyriesenie podruznych veci, ako napriklad ci sa moze postihovat sex na pracovisku pocas home office, aj z vlastnou manzelkou, alebo je to postihovatelne financne, ak sa na to pride, ze sa zamestnanec oddava sexu, pocas prace. V openspace prakticky nemozne, doma velmi problematicke, najma pocas videokonferencii.
alebo ci manzelka, manzel, mozu ziadat priplatky, pri vykone stravovacej a upratovacej sluzby.
1/1