Názory čitateľov


Názory k článku:
Koľko? Svetový index piva 2021 v troch grafoch

7. 3. 2021   anonym
V prvom rade, si treba uvedomit, ze nase kulturne odlisnosti, spocivaju v tom, ze nepijeme tretinkove pivo.
Aspon co sa europy tyka, anglicko mozeme vylucit, nieje uz v EU.
Europatoky, pijeme v pollitrovych plechovkach, alebo flaskach, pripadne nakupujeme europatoky v PET flasiach. Niektory pivny stamgasti, kupuju sudky, obvykle 5l.
A to plati aj pre piva importovane, ako heineken, kto si chce dat doma dobre pivo, olutuje kludne obal nevratny, aj jeho cenu. Pivari typu Pivrnec, piju zasadne v nasich koncinach Rakusko/Uhorska vzdy pivo doma z pollitrovych flasi.
Kultura predrazeneho piva v tretinkovych nevratnych flasiach typu Corona, je uplny nezmysel.
Koronavirus nie, ale opatrenia proti jeho sireniu, presunul chlastanie a to nielen piva, do uzavretych domacnosti, pripadne na sukrome party. Pivovary ktore nemaju plniacu technologiu, teda prevazne minipivovary, ktore plnili len KEG, ale neflaskovali a neplechovkovali, su v podstate v uplnej prdeli.
Flaskovane a plechovkove europatoky, aj kvalitne piva, sa spotrebovavaju inak, navyse cena z vycapnym pivom je neporovnatelne mensia u piva flaskovaneho a plechovkoveho. Nieje tam pridana hodnota zafajcenej krcmy, ako astmaticka prirazka, ani blbe reci a setup, ani stand up stamgastov vo 4tej cenovej.
To jednoznacne znamena, ze ak si pivar, alebo akykolvelk alkoholik, kupi alkohol pre domacu spotrebu, kupi si ho v retazcoch lacnejsie, aj z pripadnym tvrdym alkoholom, na zrychlenie nabehu a udrzanie hladiny.
spotreba alkoholu by teda teoreticky a nielen piva, mala mat stupajuci trend celosvetovo, okrem krajin, kde je alkohol zakazany (moslimske).
Tiez samoliecba depresii z uzavretia sa v domacnosti, lockdownu, alebo straty socialneho statusu, by spotrebu alkoholu, mala navysovat geometrickym radom. Problem ale tvoria aj prijmove moznosti bezneho pica a picku, nielen piva, pretoze pri vypadku prijmov, alebo odklade splatok hypoteky, alkohol nepomaha k rieseniu podobnej situacie, nakolko pre skor narazovych a sviatocnych pijanov, je potreba a tuzba po alkohole znizena, najma dostupnymi zdrojmi financnymi.
Pre notorikov a cirhotickych alkoholikov, je zase zmena standardu v podavani a prijimani alkoholu znacne stresujuca, ak by aj pili priamo z flase, rychlo doplnali naboje, ich potreba nevytvori imunitu, ale na doplnanie alkoholu, im staci mensie mnozstvo, ako narazovym sviatocnym opijacom.
Takze nas v kolonii uzavretych lockdownom, sa svetovy index piva netyka.
1/1