Názory čitateľov


Názory k článku:
Viditeľná ruka vlády: Štát ako najlepší podnikateľ

17. 11. 2020   abdullahibrahimlender@gmail.com
Personal loans Business Loans or debt loan contact us 2% abdullahibrahimlend er@gmail.com
whatspp Number +918929490461
Mr Abdullah Ibrahim
10. 11. 2020   Chudobny ucitel v kapitalizme
kde sa beru tito pravicovi taraji, neskutocne... obzlvast este v dnesnej dobe, ked vidime kam po 40r dospel neoliberalny kapitalizmus a staty ho zase musia bilionmi ratovat.. projekt vyvoja vyhladavaca, ktory potom nazvali google scasti financovala tiez vlada, nie preto ze postavila pre jeho sidlom cestu, ale preto, ze na projekt na stanforde dala peniaze..
8. 11. 2020   anonym
Stat ako najlepsieho podnikatela, moze vyhodnotit, len fasista.
Fasizmus stal a stoji na zakladoch statom riadeneho podnikania a tiez regulacnych zasahov, pripadne regulacnych opatreni, ktore by mali (teoreticky) zasahovat do podnikanoa v prospech vsetkych. To robilo aj planovite hospodarstvo a nasi bolsevici stalinskeho typu, nazyvanych seba seba sami, ako komunisticka strana.
Velku vyhodu viditelnej uky vlady, maju kolonie, dominia a protektoraty, ktore priamo niesu spravovane miestnou vladou, alebo guvernacnymi zlozkami, ale funguju na zaklade vzdialeneho riadenia a vzdialeneho pokryvania potrieb protektorov a kolonizatorov.
Stat ako najlepsi podnikatel, v pripade slovenska, je v podstate vykonna moc vo vychodnom dominiu EU, kde v podstate to, co sa riadi, podlieha zaujomom zahranicneho kapitalu, uspokojovania potrieb investorov transnacionalneho kapitalu, ciastkovo domacej a transnacionalnej oligarchie, ktora pre zvysenie vlastneho vplyvu, dosadza a preferuje tu politicku stranu, vladu, koaliciu, ci pripadne kleptokraciu, ktora pracuje v zaujme ich, bez ohladu na poziadavky ludskzch zdrojov, ako hybnej sily vnutornej ekonomiky. Vnutorna ekonomika, sa vlastne neriesi, je tvrdo zdanena, funkcie statnej spravy su vykonavane skor ako brzda a restrikcny organ iniciativy podnikania v ramci dominia.
Nie ze by to vykonnej moci a jej organom v kolonii niekto priamo nariadil, avsak im bol pre tento sposob spravy kolonie ponechany priestor.
8. 11. 2020   anonym
Urcita crta fasizmu je korporativizmus.
A to je izmus, na ktorom funguje aj EU, je to ale jedna zo zakladnych crt fasizmu.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Fa%C5% A1ismus
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Korpor ativismus
Existuje názor, že státní kontrola veřejných forem soukromého vlastnictví (vytváření holdingů a státem nebo polostátními mafiemi přímo či nepřímo kontrolovaných či chráněných firem a korporací - např. akciových společností) je základem ekonomického fašismu a ten stojí často na počátku fašismu politického.[zdroj? ] Na druhou stranu je faktem, že existují prosperující a demokratické státy více či méně ovlivněné ekonomickým korporativismem. (EU)
--------------- --------------------- --------------------- ---------------
Paxton pak doplňuje seznam idejí či emocí, „mobilizačních vášní“, jež fašisty motivují. Fašisté podle něho cítí, že
je zde drtivá krize, neřešitelná tradičním způsobem;
povinnosti vůči skupině, k níž člověk patří, jsou nadřazeny všemu ostatnímu;
tato skupina je obětí, což ospravedlňuje jakýkoli postup proti jejím nepřátelům;
skupinu ohrožuje individualistický liberalismus, třídní konflikty i vliv cizáků;
skupinu je nutno více sjednotit, třeba i násilím;
situace vyžaduje, aby se moci ujali přirození vůdcové (mužského pohlaví) v čele s národním vůdcem, ztělesňujícím historický úděl skupiny;
vůdcovy instinkty jsou nadřazeny nad abstraktním rozumem;
je správné nasadit ve prospěch skupiny vůli a násilí;
vyvolená skupina má právo vládnout bez omezení ostatním lidem, má právo rozhodovat na základě kritérií zdatnosti skupiny v darwinistickém boji o přežití zdatnějších.[15]
Slova jako fašismus a fašista se však mohou vyskytnout i jako pouhá hanlivá označení. Časté to je zejména v rámci sovětské a ruské propagandy; Alexandr Solženicyn uvádí, že „nálepka fašismu je to samé jako svého času stigmatizující nálepka „třídní nepřítel“ či „nepřítel lidu“. Je to úspěšná metoda, kterou se dá oponent srazit k zemi, zacpat mu ústa, přivolat na něho represe a podle potřeby to v médiích zveřejňovat.“[16]
Kořeny
8. 11. 2020   KoVo
Vraj : "Viditeľná ruka vlády: Štát ako najlepší podnikateľ". Však náš nasammúdrejší ekonóm Mikloš povedal pravý opak. Tak ako ?
8. 11. 2020   Frantisek Nahnevany
Práve naopak je to v prípadoch der Mehrwertsteuer /Mwst./, Value added tax /VAT/, Impuesto el valor aňadido /IVA - Espaňa/, Imposta sul valore aggiunto /IVA - Italia/, Taxe sur la valeur ajoutée /TVA/ . . . tzv. DPH /v prípade tzv.dani z pridanej hodnoty/ . . . V týchto prípadoch štáty alebo kráľovstvá /UK, Sausdská Arábia . . ./ ťahajú za kratší koniec.
Odkedy podvodníci Wilhelm von Siemens a Karl Friedrich von Siemens predložili die Mehrwertsteuer /Mwst./, čo bolo v rokoch 1918 a 1919, tak odvtedy sú štáty a kráľovstvá a teda ich obyvateľstvo pri týchto nezmyselných a ničím okrem podvodu neopodstatnených daniach a poplatkoch klamané a podvádzaná práve daňovými subjektami a tam patria o. i. aj podnikatelia.
Daňové subjekty zinkasujú od klientov, zákazníkov a všeobecne od občanov pod zámienkou horeuvedených daní v skutočnosti finančne vyššiu sumu dane /de facto z predajnej ceny/ a následne odvedú do štátnych a kráľovských rozpočtov v skutočnosti finančne nižšiu sumu dane /de facto z rozdielu ceny medzi predajom a nákupom/.Rozdiel súm, čo sú teda značné a nezanedbateľné čiastky, si daňové subjekty o. i. aj podnikatelia ponechávajú.
8. 11. 2020   anonym
pekne ste to napísali
8. 11. 2020   jaaaaaaaaaaj
Fakt si s tým trápny.
8. 11. 2020   Frantisek Nahnevany
Napísal som ekonomické fakty a hlavne pravdu.
8. 11. 2020   @@@
a ako vysvetluješ to že štat napriklad SR malo prijmy z DPH vo vyške 6,7 mld eur v roku 2019 ....pre porovnanie danove prijmy štatneho rozpočet zo všetkych dani boli 13 mld eur takže DPH predstavuje vyše 50% danovych prijmov štatneho rozpočtu ....ak k tomu pridame napriklad aj spotrebne dane dne z pohonnych hmot tabaku a pod...štat vyberie ročne 9 mld eur ......toto si potom ako vysvetluješ ked tvrdiš že všetko unika preč
8. 11. 2020   Frantisek Nahnevany
Suma 6,7 mld. Euro je iba časť sumy dane tzv. DPH, ktorú daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./ zinkasovali pod zámienkou DPH od naivných a nič netušiacich klientov, zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne od občanov. Suma, ktorú horeuvedené daňové subjekty od roku 1993 denno-denne pod zámienkou DPH inkasujú je finančne oveľa vyššia /je to de facto daň z ceny, sumy bez DPH resp. zo základu dane/ ako tá suma, ktorú daňové subjekty od roku 1993 poukazujú do štátneho rozpočtu. Týka sa to samozrejme aj roka 2019. Daňovými subjektami štátu poukazovaná suma dane tzv. DPH je finančne nižšia. De facto je to suma rozdielu medzi predajovou cenou, u exekútorov sumou odmeny, a nákupnou cenou alebo cenou nákladov. Týmto spôsobom si daňové subjekty značnú časť sumy dane tzv. DPH ponechávajú.
Pri tzv. DPH sa kumulujú pre štát straty. Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK /od roku 2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od roku 2009 Euro/.
K spotrebným daniam.
O. i. spotrebnú daň z pohonných hmôt, tabaku a pod. navyše zdaňuje nezmyselná a okrem podvodu ničím neopodstatnená tzv. DPH /tzv. daň z pridanej hodnoty/. Pri phm, tabaku a tabakových výrobkoch, alkohole a niektorých alkoholických nápojoch sa niekedy jedná až o štvorité zdanenie.
Poznámka.
Nikdy a nikde som netvrdil že všetko uniká preč. Tvrdil som a tvrdím, že pri tzv. DPH sa poukazuje iba časť sumy dane tzv. DPH a že značnú časť sumy dane tzv. DPH si horemenované daňové subjekty ponechávajú. A ďalej, že pri tzv. DPH vznikajú a kumulujú sa pre štát straty.
Sú to ekonomické fakty.
8. 11. 2020   pinches
To čo píšeš je nezmysel. Na DPH je jediný problém, že ak je koncovým zákazníkom spotrebiteľ - neplatca DPH, tak ten to zaplatí celé ešte raz - v koncovej cene. Ostatné je odvedené. Stačí si to rozobrať na drobné - už som to raz urobil, vtedy si ale tvrdil niečo iné.
8. 11. 2020   Frantisek Nahnevany
Koncový zákazník spotrebiteľ žiadnu DPH /daň z pridanej hodnoty/ nikdy neplatil ani neplatí. Koncový zákazník spotrebiteľ platí v skutočnosti daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane alebo keď ste už spomenul koncovú cenu, tak je to daň z koncovej ceny. A takáto daň je finančne vyššia ako "by bola" skutočná daň z pridanej hodnoty /DPH/. To platí aj v prípade Mwst., VAT, IVA, TVA . . .
Nikdy a nikde som nič iné ako tieto základné ekonomické fakty netvrdil.
8. 11. 2020   ROBO
Stále dookola tie isté klamstvá, baví ťa to stále písať?
8. 11. 2020   Frantisek Nahnevany
Čo sa mňa týka, tak pri tzv.DPH píšem o ekonomických faktoch. S matematickou istotou.
1/1