Názory čitateľov


Názory k článku:
V druhom pilieri si sporí viac ako polovica pracujúcej populácie

19. 7. 2020   @@@
v druhom pilieri je 9,6 mld eur a sporitelov je 1,6 miliona to znamena že na jedneho sporitela 6tisic eur otazka ak priemerny vyška vypalcana dôchodku z druheho piliera je 22 eur ako sa to všetko nastavuje a vypočitava ???
.....ak si to zoberieme 6tisic eur je priemerny uspori 22 eur je priemerny dôchodok z druheh piliera 22 eur je 264 eur ročne nato aby som vybral 6tisic eur by som takto potreboval 23 rokov takže dss nastavuju dôchodky ludom na 23 rokov ???....takže ak dnes ludia odchadzaju do dôchodku v 62 rokov a podla dss nam hovoria že by mali žiť na dôchodku 23 rokov čiže až v priemere 85 rokov ale toto je všetko blud a klamstvo ....čisla zo štatistiky za minuli rok hovoria jasne priemerny vek zomreleho muža bol 69,43 roka a ženy 77,53 roka čo je daleko od 85 rokov...zaroven nam čisla hovoria aj to že len 27% mužov na slovensku ktory v minulom roku zomrelo malo viac ako 80 rokov toto su fakty ktore nam ukazuju že odkial dss-ky nabrali 23 rokov ?...lebo pokial sa väčšina ludi toho veku nedožije to znamena že tie prachy prepadnu v prospech spoločnosti a na celom druhom pilieri zarobi firmy a nie ludia ......po dalšie ešte tu niektory chcu zvyšovať odchod do dôchodku tam som ja vždy tvrdil že toto nie že je zaujem štatu ale zaujem druheho pileiria alebo ludi z druheho piliera leno čim viac sa ten vek posuva hore tym padom ti ludia dostanu menej z druheho piliera lebo začnu dôchodky poberať neskôr a tym padom namiesto napriklad 12 rokov stavenych na dcôhodku ak odijde v 62 rokoch stavy len 10 lebo zomrie v 74 rokoch a tym padom je to menej poberania dôchdkveho veku načom zarobia zas len firmy ktore to spravuju
31. 7. 2020   Shylock
Politici to tak nastavili "peniaze" dokážu veľa ...
DSS si cez poplatky "zisk" podelí na s "sporiteľom" cca na polovicu...,
Pri strate berie len DSS... (poplatky)
DSS zaplatia 7 rokov dôchodcovi alebo dedičom - 14 rokov je zisk DSS
19. 7. 2020   @@@
"Priemerná výška doživotných dôchodkov z druhého piliera vyplácaných životnými poisťovňami predstavovala za rok 2019 mesačne 21,77 eura. V roku 2018 bol doživotný dôchodok na úrovni 23,38 eura, v roku 2017 to bolo 23,92 eura a v roku 2016 presne 25,36 eura."....nejako tie vynosy stupaju :D ....to su tie švajčiarske dôchodky :D
19. 7. 2020   anonym
Je to jednoduche.
Ak sporime akymkolvek sposobom, snazime sa uchovavat hodnotu toho, co sme odlozili, ak sme to v danej chvili nepotrebovali, nespotrebovali.
V priemere je to houno, nakolko pracujuca chudoba, energeticka chudoba, odvodova chudoba a tiez stado hypotekarnych otrokov, moze tvorit naozaj len minimalne uspory.
Dochodkove piliere nic neusporia, lebo okrem inflacie a poplatkov, riziko statneho bankrotu je prilis velke. Staci sa pozriet, ako dopadli podobne programy sporeni v Grecku, alebo na Cypre. Ich kriza sa zacala mohutnym bail-in,om a jednirazovou danou z uctov, vypnutim bank a obmedzenim hotovosti v obehu.
Taka korona, vdaka neprimeranym vydavkom statov, dokaze vohnat do problemu aj bohate staty, nehovoriac o koloniach, ktore sa zadlzuju bez dlhovej brzdy.
V podstate ludsky zdroj, nema inu sancu, ako si pomaly a velmi opatrne nasporit v zlate fyzickom, ako kovodepozitnu rezervu.
Lebo byty a aj domy, ktore ludske zdroje vlastnia, alebo splacaju, niesu ziadna uspora v case, devalvacia hodnoty priestorov na byvanie a rekreaciu, pride v dobe, ked bude v danom regione problem a priestorov bude nadbytok, bez zaujmu o kupu pre ludske zdroje. Dokonca aj akasi "istota", ze mam byt, dom, chalupu, ktoru na stare kolena predam a dozijem, je velmi relativna istota, pretoze ak vlastnim nieco, pyta to okrem dani a poplatkov, aj udrzbu a zalohove platby, na ktore nam nemusi stacit ani dochodok, avsak predajom nehnutelnosti, sa stavame na chvilu bohatymi bezdomovcami, ale to ozaj len na chvilku.
19. 7. 2020   @@@
no ano maš pravdu ...ale hodnotu v skutočnosti nema nič a v tom je problem a politici aj finančnici to vedia preto aj ta inflacia ....snaha pritlačiť ludi aby boli otrokmi systemu znehotnotiť všetko čo sa da ...pričom by stačilo tak malo a to je to aby štat bol zarukov že peniaze budu mať hodnotu to znamena že štat prestane tlačiť prachy len tak do obehu a prestane z tymi finančnymi podvodmi čo robia banky a finančne inštitucie ktore požičiavaju peniaze z ničoho ..... ..... ..... je ale jasne že dnes sa to asi nestale lebo politii myslia len na seba a svojich ludi a ti ludia nie su bežny a chudobny ludia ktorych okradaju ale to su ludia bohaty to su finančnici ktorym stav kedy okradaju bežnych a chudobnych ludi vyhovuje lebo tym padom ich dostavaju do horšej finnačnej situacie čim z nich robia väčšich otrokov pre seba ........jednoduchy priklad oni si pre seba prachy vytlačia kolko len chcu ale vam daju omrvinky v podobe mzdy ktoru musite ešte aj odpracovať ale oni tie prachy ziskali zadarmo a z ničho aby vy ste na každy tento cent tažko pracovali tym sa vytvoril superotroci system a najväčši podovod na svete kde je ta najväčšia mafia na svete a tou su štaty politici centralne banky a finančnici a pomahaju im v tom policajti prokuratura a sudy aby udržali tento obrovsky podvodnici svet plneho klamstiev ktore roznašaju media čiže dalši ich ludia ako pišem jedna obrovske mafia
18. 7. 2020   stop-ttip. org
od 2006 do 2016 som sporil v 2.pilieri na ucte bolo menej financii ako som tam "vlozil". Zhodnotenie bolo minus. Nie je to podvod nahodou??? -recnicka otazka. Umocnene este tym, ze v case ked sa ista suma prida na ucet, ma istu hodnotu. kazdy rok je nejaka ista inflacia. po desatrociach inflacia poziera hondotu vlozenej sumy. nakoniec by tam mala byt suma vacsia ako kumulovana inflacia za sporiace obdobie aby sa oplatilo sporit. a patrilo by sa ziskat aj nejake zhodnotenie vkladu mimo vyvazenia inflacie, aby vkladatel ziskal nielen pocit, ze ten komu peniaze vlozil, s nimi PRE NEHO aj nieco urobil.
ked sa nic take nedeje, naviac este bezocivo uberu z vlozenej sumy, sa nejedna o nic ine ako klamstvo, podvod na vkladatelovi. Institucia ktora "spravuje" peniaze vkladatela ma ako jedina zisk z toho, vyplacane bonusy pre manazment a pod., vlastne existuje len kvoli parazitovaniu.
aktualizacia:
kolko si mesacne odvadzate? 50e ci 100e? za rok to je 12x50=600e alebo 1200e. za 10 rokov 6000e alebo 12000e. za 30rokov to je 18000e alebo 36000e. Zabudnime na chvilu na inflaciu, ktora nebyva zanedbatelna a zhodnotienie, ktore byva zanedbatelne...
cerpanie: ak chcete nejak zmysluplne cerpat, asi to nebude menej ako 300 az 500e mesacne. Ako rychlo dojde suma ktoru ste sporily 30 rokov? v pripade 300e mesacne z 18000 to bude 5 rokov, alebo 500e 3 roky. Z nasporenych 36000 to potom bude 10 alebo 6 rokov.
POVAZUJETE TO ZA ZACHRANU??? Planujete zit v dochodku dlhsie ako 10 rokov? Uvazujte...
19. 7. 2020   @@@
presne ako pišeš najviac druhy pilier vyhovuje prevadzkovatemom ktory na tom sa nabaluju nikomu inemu ....nakecali cez špinave meia ludom že im druhy pilier zabezpeči švajčiarske dôchodky ale je to klasmtvo a na konci sa zas budu vyhovarať že zato može štat a nie tie firmy a media im zas budu v tom pomahať v tom klamstve a vyhovorkach ....cely druhy pilier je obrovsky podvod a klamstvo ale namiesto toho aby sa na to upozornilo media pretlačaju opak a klamu ustavične verejnosť
18. 7. 2020   Jozef
Zavedenie druhého pilieru bolo správne a nadčasové rozhodnutie. Škoda, že predchádzajúca garnitúra ho začala spochybňovať a ešte horšie spravila, že ho oklieštila. Preto rada každému, hlavne mladým ľuďom. Odkladať, odkladať, odkladať! Bude horšie!
19. 7. 2020   johny
Presne tak, je potrebne sa zbavovať hotovosti ktorá ešte má akú takú hodnotu za prísľub, že niečo v budúcnosti dostanem! Možno!!!
19. 7. 2020   @@@
druhy pilier je nezmysel od začiatku ....mnohi ludia to nechapu a ti čo sa na tom priživuju si veci ohybaju ako sa im chce ...a za svoje zlyhanie obvynuju ešte štat len aby prekryli problemy druheho piliera ...a taki ludia ako ty im v tom pomahate aby sa nikto nedozvedel pravud že cely durhy pilier je totalny nezmysel a nebude mať prinos pre väčšinu ludi alebo napisane inak väčšina z nich strati ...inflacia vam všetko zniči ale ja viem šmejdaci finančnici z druheho piliera už maju na to vyhovoru ...a ta je takato zato može štat ....hlavne že oni sa nabaluju každy rok už 15 rokov a ked im dovolite tak sa budu nabalovať aj dalšich 40 rokov pokial vam nedocvakne že je to cely jeden obrovitansky podovod na ľudoch a cely čas nešlo o dôchodcov ale o parazitov kotry sa napojili na tie dôchodky a financuju si z toho luxus pre seba a svojich ludi
18. 7. 2020   kakadu
Nikto si nič nesporí,
ale svojimi peniazmi financuje imperialistov z Wall Street,
ktorí môžu majetok ľudí v DSS kedykoľvek vynulovať,
keď priznajú, že už nedokážu svetu splatiť záväzky a vyhlásia default
19. 7. 2020   johny
Nemáš pravdu. HAHAHA! vynulovanie až potom! Teraz si ich ešte užívajú, za prísľub,
že niečo v budúcnosti truľom dajú!!!!!!!!!!
19. 7. 2020   @@@
presne tak ...nie je nič lepšie ako zabezpečiť pre spravcov na 40 rokov pohodu a luxusu a potom povedať no smola nefufnuje to tak ako sme vam to na začiatku hovorili :D :D :D
1/1