Názory čitateľov


Názory k článku:
Minimálne dôchodky sa od budúceho roka zvýšia, dostane ich viac penzistov

28. 12. 2019   M´v´
Keby vôbec nejestvovala minimálna mzda, tak by sa asi našli skupiny, ktoré by tvrdili, že 30 rokov pracovali zadarmo. Všetci vieme, že nejde o balónik s nápisom demokracia, ale o boj za zachovanie ťažko nadobudnutých privilégií a upevnenie kastovníckého systému. Najviac doplátili
tí dnešní dôchodcovia, ktorí tvrdo pracovali na zodpovedných miestach, preválcovali ich zdivočelé bratislavské pasienky - zle sa mi to píše a číta. Zgerbácke partie zo Západu tu medzitým rozvrátili hlavne ro, čo fungovalo a pokúšali sa nás poučovať, že jestvuje metrický systém a metrológia.
27. 12. 2019   anonym
Za tie peniaze, radost zit. Napriklad v Kieve, alebo pripadne v Mukaceve.
A pre dochodcov, co sa chcu slnit pri mori vo svojej jeseni zivota, pripadne sa kupat v mori a byvat na dohlad od mora, doporucujem Jevropatriu, alebo sevastopol, len skoda ze to nieje uz sucastou UA, ale RF. Potom taka Cita, alebo Ulan Ude, bude ok.
Lebo ono je rozdiel mat u nas 250 eur a 19.000 rublov.
U nas chudak, inde bohac. Aj na najom ostane, aj borsciku si dopraje, nieje dochodca, ako dochodca..
Je sice pravda, ze na byt v panelaku to nestaci akonajom, alena byvanie v chalupke, alebo v prdeli drevenici, staci aj polovica.
27. 12. 2019   Dig
V poriadku a pozri sa čo si tu tí istý dôchodcovia 30 rokov volia Mečiara, Fica, jeden zlodej väčší než druhý. Štát ktorí títo smejdi založili na dennej báze okrádal tých o ktorých píšeš a oni nijako sa proti tomu nepostavili s radšej kolaborovali s mafiou. Dôchodcovia si za to môžu sami.
28. 12. 2019   anonym
Neda sa personifikovat system. System ktory tu bol 40 rokov rozdeleny na dve etapy a dve dynamiky ko-komumunizmu, bol system zly, riadeny ludmi, ktorych mozeme personifikovat ako komunistov, hoci komunistami nikdy ani neboli. Boli to aparatnici a darebaci, oslovujuci sa navzajom sudruh.sudruzka..
System ktory sa vyvyjal, a vyvinul sa dalej aj po roku 89, nieje mozne personalizovat a personifikovat, su to len dejatelia a modifikatori systemu, nasledovnici a pokracovatelia. Neboli to ziadny influenceri, system ma len stado folowerov.
Budovatelia socializmu, sa stali folowermi demokracie, ktora sa stala kleptokraciou. Medzi tym sa opotrebovali, zostarli a stali sa dochodcami. Tak ako sa stanu dochodcami "Husakove deti", stali sa dochodcami deti narodene za cias "Stalinizmu a tazby uranu", stanu sa dochodcami aj deti narodene za Meciara, Dzurindu, Fica a aj Caputovej neoliberali, ich deti sa stanu raz dochodcami.
Ich idealy a cesta zivotom, sa po opotrebeni tela, stanu duchovnou utechou, pri poberani pasivneho prijmu.
Na zle zabudnu a ostanu len neiste istoty, mozno aj socialne siete a dasie krasne veci.
1/1