Názory čitateľov


Názory k článku:
Neskúšajte to s časovaním trhu, týchto päť alternatív bude účinnejších

18. 2. 2020   číňanka Kristie čo odyšla za do TN
Začiatočníci na trhu majú problém pri synchronizácii dvoch období navzájom prepojiť pomocou spoločných časových intervalov a problém im robí keď sa pokúšajú zosúladiť navzájom príliš malé časové intervaly vo veľkom kvantitatívnom množstve. Oplatí sa začiatočnícka taktika investovať na dlhý stabilný interval v malom počte s kvalitatívnym stabilným rozmerom, pričom fluktuácie na trhu pri zmene období investovania sa až tak dramaticky neprejavia pri nastavených stabilných dobách synchronizácie dvoch období rôznych investičných cyklov. S pokročilými investormi sa človek v živote málokedy stretne alebo nikdy obyčajne nestretne preto ich taktika a strojovo presná podpora s kolosom autonómnej technológie je pre bežného smrteľníka stále záhadou a záhadou asi aj navždy zostane na skutočnom trhu nie na školských akademických simuláciách ktoré sa v zásadnej podstate svojej vnútornej filozofie odlišujú od reálneho trhového prostredia a výuka v týchto akademických kolosoch respektíve nezmysloch len skresľuje chápanie mladého neskúseného investora vo vývoji. Preto platí pravidlo že najväčší investičný učiteľ je reálny trh sám, trh bez skreslení a nedajú sa syntetizovať pravidlá tohto reálneho trhu na univerzálne vedomosti investovania a biznisu.
18. 2. 2020   Johny
Autor spomina ze casovanie trhu nie je vhodne a pritom v niekolkych bodoch casovanie odporuca. Ved co je casovanie? Ked niekto drzi vyssiu hotovost a caka na prepad trhu? To je podla mna najlepsi priklad casovania trhu. Z mojho pohladu tu chyba jedna vec. A to ze ked uz vstupujes na akciovy trh a si ochotny riskovat. Tak mal by si mat cielovu cenu ktoru chces dosiahnut. Sledovat vysledky firmy a odporucania spickovych analytikov. Pri dosiahnuti ciela akciu predat. Taktiez predat aj ked je akcia v zlej trajektorii k velkej strate. A po 5 a viac rokoch mozes dosahovat vynosy 25% a viac za rok. Je to ako vysoka skola. Pocas nej sa vela naucis a aj vela krat padnes. Ale to je zivot, nie? Tak good luck :)
18. 2. 2020   rex
Ani najšpičkovejší analytik vôbec ani len netuší čo bude zajtra...
Ani najlepšie výsledky firmy nezaručujú, že sú čísla pravdivé, alebo že cena porastie.
Treba investovať do firiem ktorým rozumieš a máš k nim pozitívny vzťah a hlavne majú reálne cash flow. Napr. zlým príkladom je UBER za svoje pôsobenie nepriniesol ani cent a cena nelogicky stúpa hore.
Ja mám rád dividendové akcie, keď ich kupujem tak to beriem, že peňiaze už nikdy neuvidím. Podstatný je dividendový výnos.
18. 2. 2020   VLK
...v sucasnosti SHELL
1/1