Názory čitateľov


Názory k článku:
Čínsky dlh sa prehlbuje

19. 7. 2019   yzy
Cina je Komunisticka diktatura! Cize riadene hospodarstvo a aj kontrolovane z hora. Cez vladu Cinskych Komunistov ... Vlada Cinska Komunisticka urcuje HDP, rast a aj dlhy od stola zlateho v Pekingu! Cinsky Komunisti mozu mat aj nekonecno dlhov a aj 0. Co si dopisu to budu mat. Preto je ekonomika a aj ekonomia pavedy nepodstatne. Cinsky Komunisti si vymysleli aj akcie ako trh ale je im to zbytocne. Ked vsetko Cinska Komunisticka od zlateho stola urcuje vsetko!
19. 7. 2019   Bude Kucapaca
Vnútri krajiny hej.
Navonok je však každá krajina ako sro.
A je úplne jedno, či to je Severná Korea, Čína, Vatikán, Slovensko, či USA :)
Jediní, kto to dokáže manipulovať - a teda to aj robí - je USA - a zvyšok sveta (najme Europa) si za to môže sám.
Momentálne sa to ale mení a zrejme ešte dožijeme, keď aj USA bude "rovný medzi rovnými".
To ovšem bude mať pre krajinu katastrofálne dôsledky a tak sa tomu logicky snažia vyhnúť :(
Keďže USA vynakladá na zbrojenie cca 10 až 15 krát viac než iné veľmoci (včítane Ruska, ktoré nevykladá na zbrojenie viac než Nemecko - hoci Nemecko má po WWII ešte stále zakázané zbrojiť (a aj tak sú na jeho území US atómové bomby - podobne, ako v Belgicku, Holandsku, Taliansku a Turecku) je vcelku jasné, že ak by došlo k najhoršiemu a dolár by mal stratiť pozíciu rezervnej meny, tak urobí to isté, čo urobili Rusi, keď im hrozilo, že prídu o ponorkovú základňu na Sevastopoli a čo by urobili Angličania, keby mali prísť o Gibraltar, alebo škótsku ponorkovú základňu Farlane.
Otázne je, čo urobí Čína, lebo tá hospodársky explodovala a aj zbrojí cca 5-násobne viac než Rusko. Nebude to ale nič pekné, lebo Číne voľakedy ublížil celý svet, ktorý sa jediný jeden krát v histórii spojil a potlačil povstanie boxerov. Nikdy inokedy nebojovali spolu - proti tomu istému nepriateľovi - Američan, Nemec, Rus, Ind, Japonec, Talian, Angličan, Španiel, Kanaďan - ale aj Slovák, Čech, Rakušan a Maďar ....
A to sa asi nezabúda :(((
19. 7. 2019   yzyu
Skor je rozdiel v tom. Ze USA su oligarch mafia imperium Kapitalizmus na dlhy. Cize dlhove USA maju cele hospodarstvo! Ked im nejde dlhove hospodarstvo tak si natlacia dolar. Cinsky Komunisti su o triedu lepsi nemusia nic a nikdy Juan pevnu menu tlacit. Staci Cinskym Komunistov od zlateho stola v Pekingu urcit ze nemaju dlhy. A nebudu mat ziadne Cinsky Komunisti dlhy. Nie je to o vojnach, vojny a aj bitky sa vyhravaju alebo prehravaju. Je to koho a akych. Cinskych Komunistov je 1,5. miliardy a aj Indov je 1,2. miliardy. Skor ci neskor predbehnu vacsie rasy a aj narody mensie narody. USA mensi narod strati politicku-vojensku- hospodarsku moc v roku 2020!
19. 7. 2019   Nebojsa Očínu
Nový názor je, že to o tej Číne zrejme nie je pravda, lebo to nemá logiku a hlavne to nekoreluje s analýzami dôveryhodnejších subjektov, než nejaké IIF o ktorom dodnes nikto nepočul a o ktorom zrejme ododnes už ani nikto nič počuť nebude (po bankársky: "special purpose vehicle" - po sloevneky: "nejaká zvláštna forma bieleho koňa") ...
1/1