Názory čitateľov


Názory k článku:
Ceny zemiakov na Slovensku lámu rekordné hodnoty

7. 6. 2019   jahoda
kým sa nezačnú sekať ruky za krádež, kým sa nezakážu drogy, mimomanželský sex, prostitúcia atď. tak tu dobře nebude.
7. 6. 2019   Frantisek Nahnevany
Od roku 1993 sú občania denno-denne okrádaní už pri samotnej tzv.DPH /tzv.dani z pridanej hodnoty/.
7. 6. 2019   kto vyčistí chliev?
Klasik minulého režimu Gustáv Husák, svojho času povedal: "Raz dospejeme do štádia,kedy kilogram banánov bude stáť menej,ako kilo zemiakov. To bude znamením,že sme sa posunuli do vyššieho levelu - komunizmu." No a po necelých 30-tich rokoch,je to tu.
7. 6. 2019   Zemiaky Nahrad
Ako dieťa som nenávidel krumple. A to až tak, že som sa naučil nestravovať, lebo boli všade - doma aj v školskej jedálni :(
Brrr - strašné spomienky na komunistické peklo ...
6. 6. 2019   Lolo
Sme to co jeme.
Ked dovazame zemiaky z Egypta a podobnych krajin, je cas sa zamysliet, kde sme urobili chybu, kto v tom chybnom procese pokracuje a preco.
Mozno erteple niesu ani take drahe, ako pracujuca chudoba, malo zaraba.
Ak su banany lacnejsie, ako zemiaky, je niekde chyba, naozajstna a nie politicka, ale taka ludska a velmi hlupa.
6. 6. 2019   Frantisek Nahnevany
Tak napríklad v roku 1979 stálo 50 kg zemiakov na zimné uskladnenie 75 Kčs. Plat som mal vtedy v Československu okolo 2 000 Kčs /netto/.
7. 6. 2019   anonym
Ale ved to je jednoduche, staci zdrazit banany, napriklad novou 200% danou z bananov, ktora sa bude urcovat od aktualnej ceny zemiakov a je po probleme z lacnejsimi bananmi.
7. 6. 2019   Frantisek Nahnevany
Niečo na tom bude. Napríklad v roku 1979 bola cena 1 kg banánov 17 Kčs. A zemiaky? To bola niekdajšia potravina chudoby. Tak ako to v tejto diskusii uviedol "kto vyčistí chliev?"
7. 6. 2019   Kubánsky Syndrom
Nevďačník.
Už si zabudol, že nedostatok banánov, videorekordérov a osobných počítačov bol hlavným dôvodom revolúcie v roku 1989 ?
Lebo ak by komanči neboli bývali tak sprostí, ako boli - tak mohli lacných videorekordérov aj osobných počítačov doviezť koľko chceli - lebo Tchajwan existoval už vtedy.
No a čo sa týka banánov a pomarančov - stačilo donútiť hnilých súdruhov z rozvojových krajín, aby niečím zapaltili za výzbroj, po ktorej tak túžili ...
Som sa schválne bol nedávno podívať na Kube - je šialené vidieť tie obrovské autostrády čo za naše peniaze postavili - lebo sú prázdne a len sem-tam po nich prejde konský povoz. Dokonca cez ne postavili mosty pre mimoúrovňové križovatky, no potom peniaze skončili a tak k nim chýbajú prístupové cesty - čo už zrejme ostane navždy. Ale to našim kubánskym priateľom ani zamak nevadí, proste v pohode prechádzajú so svojimi rebrinákmi autostrádu krížom :)
Staré americké krížniky ciest sú - z hľadiska cestovného ruchu - s Kubou spojené, ako Vysoké Tatry so Slovenskom - nikto sa pritom nepozastavuje nad tým, že žiadne za nich by už aspoň polstoročia nikde neprešlo technickou kontrolou - o emisnej nehovoriac (spotreba 20 l/km je jedna z tých nižších). Ale smutný fakt, že ak by sa na Kube musel zbúrať každý dom, ktorý nevyhovuje (aj starým) technickým normám - tak by nezostal stáť ani jeden jediný - je desivý, lebo potvrdzuje, že zvaľovať všetko na komančov je príliš úbohá výhovorka. Otázka je však, ako bude vyzerať Slovensko, keď raz skončia Eurodotácie - ale tá je zatiaľ našťastie predčasná a tak tak treba uchmatnúť koľko sa dá ;)
A v ostatných spriatelených krajinách to s pracovnou disciplínou zrejme bolo ešte omnoho horšie :(
Takže preto nebolo banány a pomaranče :(((
7. 6. 2019   anonym
Na kube som bol pracovne za totaca a aj potom.
Nic sa tam nezmenilo.
Kubanky su rovnake, mlade aj stare, cigary chutia rovnako.
Fidel je vecne zivy, aj embargo.
keby tam mali zimu, 6 mesiacov v roku, tiez by sa museli viac snazit, ziskavat paliva a makat na horsiu cast roka, alebo by zo svojou mentalitou uz vymreli.
Ono kazda krajina ma svoje vseliake nuance vyvoja, ale Kuba nebola nikdy protektoratom ZSSR, naopak boli spojencami, moznou odpalovacou zakladnou rakiet.
Guantanamo tam bolo pred Batistom, za Batistu, po Batistovi, za Fidela a je tam aj teraz za Raula.
U nas sme mali vojska ZSSR, 20 rokov, po ukonceni tazby uranu, od roku 45-66, sa sem nakvindovali v roku 68 a ostali tu do 92 roku.
Dnes sa tu bude budovat male Guantanamo, mozno v Malackach, mozno v Piestanoch, mozno niekde na Vihorlate.
6. 6. 2019   Frantisek Nahnevany
DPH - daň z pridanej hodnoty sa nekoná.
6. 6. 2019   Frantisek Nahnevany
Alebo aj takto: DPH - daň z pridanej hodnoty sa nekoná?
6. 6. 2019   kto vyčistí chliev?
Banány v Kauflande sú po 89 centov, o 6 centov lacnejšie,ako niekdajšia potravina chudoby. To sme to dopracovali. Česť vašej práci.
6. 6. 2019   Dig
Socializmu zdar.
7. 6. 2019   More
nazdar.....
novšie2/2