Názory čitateľov


Názory k článku:
Triky predajcov: Ako vyvolať pocit, že sme za svoje peniaze dostali viac

9. 5. 2019   zazka
Ja teda, žiaden Ikea ideu nevítam. Neviem to dať dokopy, takže radšej kúpim niečo čo poskladané už je. Skôr ma takého polotovary vytáčajú do nepríčetna. To akokeby Vám sestrička dala injekciu zabalenú a očkovaciu látku a doma si pacient došteluje a pichne injekciu. Služby sú to čo je pridaná hodnota, čiže doviezť, rozbaliť, dať dokopy, zobrať krabice a to za tú proklamovanú cenu! Inak je to podvod!
9. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Od roku 1993 je podvodom na občanoch už samotná tzv.DPH - tzv.daň z pridanej hodnoty.
6. 5. 2019   Železničná Rekonštrukcia
Jediná skutočná hodnota je čas.
Všetko ostatné sú fiktívne somariny (zlato, peniaze, korálky a vyznamenania)
To zistíte na smrteľnej posteli, ktorej nijakovsky neuniknete a ktorá sa k vám každým dňom nezadržateľne približuje a vy sa pritom tvárite, že sa vás to netýka.
Človek však je preprogramovaná opica - biorobot a tak mu táto súvislosť uniká.
Píše o tom Biblia, len tú nekonečnými, zlými prekladmi tak dokatovali, že je ako 10x preložený text Google Translatorom.
Takže pracujte a naháňajte sa za peniazmi, akciami, zlatom a ostatnými blbosťami.
Čoskoro vám budú platné presne toľko, ako faraónom pyramídy ;)
5. 5. 2019   Lolo
To je vsetko relativne.
Zalezi od stavu spolocnosti a mainstreamu, ktory je hybatelom trendov.
V dobe, ked ludia zili v ohrade, co nam nainstalovali na doporucenie sovietov nasi komunisti, sme museli bastlit a vyrabat vsetko na kolene, co sa bezne nedalo kupit.
Bol to dosledok nedostatku a nie ziadne hrdinstvo, ani pridana hodnota.
Je to podobny efekt, ako v base, alebo napravnom zariadeni, kde si mukli musia vyrabat vsetko svojpomocne z dostupnych surovin a zdrojov.
Cele mundury si presivaju svojpomocne, predmety dennej potreby vyrabaju z nicoho, rovnako aj zbrane a rozne zabavne predmety.
Stravia stym nekonecne mnozstvo casu, ktoreho maju dostatok, znicia pri tom velke mnozstvo celkom drahych surovin, ktore castokrat prenasaju v analnom otvore, spolu z peniazmi.
Taketo spravanie bolo badatelne teda aj na celej mase obyvatelstva u nas v ohrade.
Dosledok urcitej formy biedy, kde nedostatok spotrebneho tovaru, nutil obyvatelstvo zavrete v ohrade svojpomocne vyrabat vsetko, co sa nedalo kupit.
Aj si stavat domy, prerabat byty, vyrabat nabytok, sit si modne osatenie, vyrabat opasky, dopestovavat si v zahradkach sezonnu zeleninu, palit si domace kvalitne destilaty, opravovat si dopravne prostriedky, castokrat do krajnosti recyklovat neustale dostupne suroviny, alebo kradnut materialove komponenty v praci, ceruzkami v uradoch pocnuc, az po skrutky a matice vo vyrobe nekonciac.
Takyto sposob zivota, nieje ziaden ikea efekt, je to forma riadenej chudoby, alebo centralne planovaneho gulagu.
Povysovat ikeaefekt na nieco z pridanou hodnotou, alebo pridavat hodnotovu vyznamnost, vlastnym poskladanim drevotrieskoveho odpadu, je cisto kapitalisticka vychcanost a logisticko spedicna, otazka prepravitelnosti rozobrateho nabytku a dekoracii, osobnymi autami, alebo hromadnou dopravou, do pribytkov z diskontneho skladu.
Bastlenie a skladanie, pripadne vyroba vlastnych DIY produktov dennej potreby u nas v byvalej ohrade ma u nas tradiciu, ale hodnotu rozhodne nepridava.
V dobe internetu a socialnych sieti, sa ale uz zabudlo, alebo systematicky zabuda, co vlastne stoji jednotlivca a celu spolocnost, ak je nutena bastlit a vyrabat si vlastne predmety dennej potreby.
Nastastie dnes uz nieje mozne opravovat na kolene auta a tie ktore este opravovat mozne je, sa vyoutuju poplatkami a predpismi, pripadne nevyhodne zdania, aby si motroci nevyrabali a neopravovali diely, plne kurvitok a planovanou zivotnostou.
5. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Trik a podvod na občanoch je o.i. aj tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/.
1/1