Názory čitateľov


Názory k článku:
Finančné dary na obnovu Notre Dame, od luxusných firiem po ropné spoločnosti

18. 4. 2019   Dobrérá Nostará
Smutná ilustrácia, kto sedí v Európe na peniazoch a prečo nemáme šancu dobehnúť Čínu, ktorá nám technologicky čoraz viac uniká a už prestávame šancu ju dobehnúť ani keby nám bežala oproti :(
Mastičkári, ktorí vyrábajú nezmyslené krémiky a vodičky pre škatule, ktoré si myslia že budú krajšie, nemajú problém obratom ruky vyhodiť stovky miliónov na projekt bez akejkoľvek hodnoty.
Čo zároveň ukazuje, že ženy už teraz zjavne zarábajú viac než potrebujú.
Zhorený kostol je jeden z nekonečného množstva kostolo, ktoré stoja v každej dedine a aj z teologického pohľadu je otázne, či Boh naozaj chce a potrebuje tieto okázalé stavby - keďže Sväté Písmo sa ani slovom nezmieňuje o stavebných požiadavkách na stavbu chrámov.
Pritom všetky kostoly doradu porušujú skoro všetky známe stavebné predpisy a ak by cirkev - ktorá si nimi zrejme kompenzuje svoju úbohosť - musel normálnou cestou žiadať o stavebné povolenie, tak by určite nestál ani jeden z nich.
Okrem toho každá stavba je technický objekt s konkrétnym účelom a tak ako aj ľudia má nejakú životnosť.
Prevádzkovať viacstoročné stavby je jednoducho nezodpovednosť.
Ani Vatikán nie je ochotný poskytnúť žiadne prostriedky na obnovu a vyhovára sa na štát.
Každopádne takýto požiar je z právneho hľadiska zrejme aktom Vyššej Moci (Force Majeure) a ak sa teda Pán Boh rozhodol toto dielo zničiť, kde berie človek tú drzosť, žo ho chce obnovovať ?
Že tu nejde o náboženstvo, ale ide o zdroj príjmov ?
Potom ale musí na seba ľavou zadnou zarobiť a ak nemá dosť našetrené, tak každá banka takýto projekt s radosťou prefinancuje.
No nič robte si čo chcete, aspoň sa potom budete mať kam chodiť modliť o záchranu pred Čínou. Ale jedno je isté, Boh vaše prosby nevyslyší a preto by asi bolo lepšie investovať do nanotechnológií, mikroelektroniky a vývoja software.
Paradoxne jediný kto z toho vyjde dobre, budú len ženy a cirkev. Lebo baby budú rovnako radiť aj s bohatými Číňamni (s ktorými navyše budú mať mene jnamáhavý sex a cirkev sa rýchlo prispôsobí aj konfuciánstvu - keď to zvládla od Marduka, Ra, Zeusa a Manitoua k Jahvemu, Kristovi a Mohamedovi, iste si poradí aj s Višnu, Budhom a Marxom - hlavne že sa sypú peniažky - lebo to je v skutočnosti ich Boh jediný, najvyšší a hlavne najsamob1úbenejší :)
18. 4. 2019   jahoda
začni študovať nezaujatým pohladom a možno ti Pán Boh otvorí oči a srdce. trepeš dve na tri. moj názor tu už každý pozná
19. 4. 2019   Zaujatý Pohľad
Čau Taliban.
Ako ide inkvizícia ? Že kacíri špatne horia ?? Treba použiť nemeckú spaľovaciu metódu z Treblinky (prekladať chudých tučnými, odkvapkávajúci tuk potom nahradí drahé palivové drevo).
A koľko detí si už dnes pretiahol ? Že nič, lebo rodičia sú farizeji a nezverujú dorast do tých jediných správnych rúk ?
Nuž, treba makať a presvedčiť štát, že jediné správne školy sú cirkevné - lebo jedine tam je tá správna sexuálna výchova.
No a na Notre Dame si už prispel ? Že nie, lebo ti ešte nedovolili disponovať peniazmi daňových poplatníkov ? No musíš sa poradiť s niektorým ajatoláhom.
Na druhej strane je ale pravdou, že skutočná katedrála je neporušená - to čo - vlastne našťastie - zhorelo, je nedávno (19. storočie) postavená strecha s gýčovou vežičkou, ktorá ku katedrále štýlovo vôbec nepasovala. A predsa každý majiteľ drevenice vie, že drevenú strechu treba raz za čas vymeniť ...
No čau nabudúce.
Stretneme sa pred posledným súdom a tam to zinkasuješ ...
22. 4. 2019   Jahoda
Bud trpezlivy aj ja budem. Trpezlivost patri k podstate zivota
17. 4. 2019   Lubos
Tie zbierky na notre dame su velkolepe. To im este ostane par milionov eur. Mohli by ich venovat na Krasnu Horku, lebo tu nemozu dokoncit pre nedostatok financii.
17. 4. 2019   onem
zbúrať a postaviť nové - vyjde to lacnejšie ako rekonštrukcia!
17. 4. 2019   Slovenská realita
Kolko darov na obnovu Krasnej Horky vypalenej ciganskym kriminalnm asocialnym kocovnikom islo od "kapitalistickych" zlodejov? Este aj statne dotacie boli pretunelovane a zeriav nad hradom je mementom doby. Hnus! Na cierno vystavane ciganske kriminalne chlievy pod hradom a stat je ticho .... Kedy, ako a voci komu bola vyvodena zodpovednost za skodu na statnej narodnej kulturnej pamiatke?! Pytam sa buzeranta Pelegriniho - predsedu vlady SR?
17. 4. 2019   simon
nic proti krasnej horke ale to fakt je potrebne porovnavat tieto dve stavby? Postavene v velkom inom style, období, za inym ucelom. Ako fajn kopnut si do cigošov, ale riešenie je čo teda? Popisať sučasny stav je naozaj hrdinske a ešte hrdinskejšie je to hodiť na Pele.(a to ho nemusim)
17. 4. 2019   asd
Krasna horka ma tisic krat vacsiu hodnotu pre Slovakov ako daky chram v parizi ... Ano cigani su vzdy obet pravda slnieckar si ze?a
18. 4. 2019   jahoda
ukludni svoje srdce. najlepšie to urobíš podla mna spominaním na Boha Všemohúceho. trápia ta cigáni ale tý ktorý možu za tuto situáciu tých už neriešiš.
1/1