Názory čitateľov


Názory k článku:
Počet sporiteľov v 2. pilieri rastie

24. 3. 2019   anonym
druhý pilier nie je pre pracujúcich zostanú žobráci sú to len slubi skutek utek asi je to len biznis a istý zárobok manažerov ktorý to spravujú ked to tak nie jee presveč mna
24. 3. 2019   M.V.
A čo si našetrili? Najväčším rizikom je nepostačujúci príjem, ktorý vôbec nekoreluje s nevyhnutnými životnými nákladmi. Napríklad objavil som v kúpeľnej poblasti veľmi slušný rodinný dvojdom so zanedbanou záhradou a asi aj samotnou nehnuteľnosťou, vraj všetci pomreli, pani celkom prestala komunikovať s okolím, odpojili ju od elektriny ktovie ako je to s kúrením, dôchodok slabý.Skrátka treba sa spoliehať nie na 6000e našetrených počes pracovného života v akomsi pilieri, ale dôverovať sebe, že sa neprepijem, neprefetujem, nepredrogujem lebo inak dostanem 60e/na mesiac a nikoho to nebude zaujímať. Zbierky idú najviac do Afriky, bezdomovcom v Bratislave a bezpiliernikom prichádzajú pomáhať dokonca z Bangladéša.
24. 3. 2019   Karol
Samozrejme, že tie "výnosy za 15 rokov" sú nezmysel, keď málokto je tam 15 rokov. V skutočnosti bola väčšina podielov kúpených relatívne nedávno, za oveľa vyššiu cenu a tým pádom ten skutočný výnos je oveľa nižší.
A tie reči o príjmoch z dvoch zdrojov... Predstavte si, že máte v banke úrok 3,5%. Dali by ste polovicu peňazí do inej banky, ktorá nezverejňuje výšku úroku? Aby ste mali "príjem z dvoch zdrojov"?
24. 3. 2019   Vlk Zpoisťovne
Mali by si pozrieť film "Inside Job", ako v skutočnosti funguje finančný priemysel a roztrieskali by si hlavy o steny.
Nie je to kremeľský film, ani ho nenatočil Karol Marx - ale je americký a fakty, ktoré zozbieral a pospájal sa dajú dohľadať na internete.
Ale ak je niekto veriaci, tak sú akékoľvek dôkazy a akékoľvek logická argumentácia zbytočné, bude len utvrdzovať vieru.
Tak sa len pekne popáľte, keď si o to koledujete :)
Vlastne by mali demonštratívne z toho odporného, archaického a komunistického I. piliera vystúpiť - veď sú predsa Voľakto a nie nejaké socky a podľudia :)))
Inak aby mali záujem o veľmi výhodnú investíciu s obrovským výnosom, tak by som mal nejaké CDO a deriváty ...
Ich výhodnosť a výnos viem dokonca naq 100% garantovať !
Akurát nie pre tých, čo by ten odpad kúpili ;)
Nuž ale motto Wall Street je, že magorov nejako treba vyliečiť zo zbytočných peňazí a niekto to robiť musí.
1/1