Názory čitateľov


Názory k článku:
Tri brzdy americkej ekonomiky: Ktorá z bublín povedie k ďalšiemu kolapsu?

28. 11. 2018   anonym
Predpoklady rastu ekonomiky:
A) zvýšenie výroby (rast výnosov)
B) zvýšenie pridanej hodnoty (rast marže)
C) investície (odpisy)
Moje ZHRNUTIE globálnej finančnej/ekonomick ej situácie vo vyspelých relevantných ekonomikách:
A) klesá - väčšina má "všetko" čo potrebuje
B) dlhodobo klesá vďaka "konkurenčnému" prostrediu
C) je cesta
Avšak čítame:
1. Rizikové firemné pôžičky - použili peniaze na investície do vybavenia a výskumu, ako aj na likvidáciu iných spoločností a odkúpenie vlastných akcií. (ZLE investované peniaze)
2. Viac, než si môžu dovoliť - bývanie je vo všeobecnosti oveľa drahšie, zatiaľ čo mzdy nestúpli. (HYPObublina -ZLE)
3. Nezamestnanosť je nižšia, než by mala byť (pravdepodobne chyba štatistiky - čierna práca a pod.)
ZÁVER: súčasný trend je zlý so zlým koncom pre väčšinu (dlžníkov), avšak dobrý/lepší pre skupiny veriteľov.
Napr. minulé a súčasné p.a.: https://www.nbs.sk/ sk/statisticke-udaje/ financne-trhy/urokove -sadzby/urokove-sadzb y-ecb
Za posledných 10 rokov sme sa posunuli z 3,00% na 0,25% a z 2,5% na 0,00%, z 2,0% na -0,40% čo umožnilo refinancovať nákladné úvery, avšak do budúcna takáto možnosť už neexistuje, asi preto tie "chválospevy" na základný príjem.
29. 11. 2018   našimheslomjezistiťviac
Hm a kam má tá ekonomiká rásť ? Ja mám kopec vecí, ktoré už ani nepoužívam (autá, nehnuteľnosti). To si mám kúpiť lietadlo, či jachtu, len aby sa susedia rozpučili ?
Nie, kúpil som si bicykel za €75,lebo mi lekár naznačil, že ak si budem vyvážať riť aj na záchod, tak tu čoskoro nebudem. Prečo za €75 a nie 750,- či 7500,- ? Lebo zlodeji a neschopnosť polície a justície s tým niečo robiť. Takže ich mám v skutočnosti 4 a je mi úplne ukradnuté, či niektorý z nich niekto ukradne :) Ak je demokracia založená na pyramídovej hre, tak potom je to zločinnejší systém, než bola tá nešťastná paródia na komunizmus, vážení ...
30. 11. 2018   Imrich
Väčšina ľudí postupne chápe že všetky tie spotrebné veci (hlúposti)vlastne Nepotrebujeme.Ako môže neustále rásť produktivita práce?Ako môže donekonečna a neustále rásť zisk?Spotreba sa zvyšuje lacnými pôžičkami. Dlhy krajín aj občanov sú ohromné takže zákonite musí prísť Hyperinflácia alebo Mena peňazí aby sa tie stovky bilionov dlhov USD resetli a budeme začínať opäť od nuly alebo snaď príde iný ekonomický model.
1/1