Názory čitateľov


Názory k článku:
9 tipov ako efektívne sporiť: Položte si tieto otázky a prehodnoťte svoje doterajšie priority

19. 12. 2021   legitimate
You can apply for a loan anywhere and anytime in your convenient location using your phone or laptop. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just 4 hours. contact us now (Whats App) number:+91939413396 8 patialalegitimate51 5@gmail.com Mr Sorina Jeffery
24. 1. 2021   sonello66@gmail.com
SLUŽBA ZÁKAZNÍKOM, KTORÁ SPLŇUJE VAŠE POŽIADAVKY.
„Veľmi dobrý servis, rýchla reakcia, komplexné informácie, dobrý vzťah so zákazníkom“
Pre vaše rôzne finančné potreby a splácanie neskôr vrelo odporúčam tohto veriteľa všetkým: sonello66@gmail.com
Whatsapp: +33 7 52 51 8415 (Viber & WhatsApp)
Adeline
2. 1. 2021   JohnyT
Sporiť keď druhý tlačia... Aký to má význam?
2. 1. 2021   Kolo Maž
„Urobíme všetko preto, aby sme identifikovali človeka alebo ľudí, ktorí takýto únik osobných informácií informácií z aplikácie Threema umožnili a aby tento človek alebo ľudia boli za takúto činnosť aj adekvátne potrestaní, vrátane trestnoprávnych následkov,“ vraj uviedol šéf rezortu obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti. „Naopak, ak ma aj priamo bude kontaktovať osoba, ktorá mi poskytne informáciu o tom, ako sa zdravotný záznam dostal na verejnosť, tejto osobe garantujem anonymitu, odmenu a beztrestnosť,“ doplnil.
Alebo to nepovedal ?
2. 1. 2021   anonym
Opat v kolonii ma sporenie uplne iny charakter.
Uspory, ktore dokazu ludske zdroje vytvorit, su adekvatne ich prijmom, pozostavajucim povatsinou z mzdy z prace, ktora ma nizku pridanu hodnotu.
Kedze ich prijem je nizky, rovnako nizke su aj ich uspory.
Problem je, ze popri tom vsetkom, platia ludske zdroje v koloniach vysoke poplatky, odvody a dane. Najma odvody na zdravotne poistenie, castokrat ale nepokryvaju skutocne naklady v pripade choroby a tak nejak podobne nepokryvaju ani vysoke odvody na soc. poistenie, skutocne naklady na dochodky. Nakolko nezijeme vecne, ale len vymedzeny cas, pre poistovne a vsetky podporne piliere je vyhodne, ak ludsky zdroj, nieje nikdy chory, pocas celej doby aktivneho zivota, ale ani sa nikdy nedozije ani prveho dna, dochodkoveho veku. Teda idelane je, ak umrie v plnej sile v den odchodu do dochodku.
Ak sa to niekomu zda byt krute, je to len idelany stav. Rovnako pre poistovne je dolezite, aj pre koloniu, ak ludsy zdroj umrie v pripade, ze by mal byt dlhodobo nezamestnany, okrem pripadu, ze by pocas svojej nezamestnanosti, nemal byt hybernovany na vlastne naklady.
Uspory v kolonii potom ludske zdroje sice vytvoria, ale pri velmi vysokych nakladoch najma na byvanie a energie, znamena len nasledujuce.
Pracujuca chudoba, sa stava hypotekarnymi otrokmi pocas svojho aktivneho zivota a na starobu sa stava chudobou neflasovanou, energetickou chudobopu a geronto chudobou.
Svetlo na konci tunela su epidemie a pandemie cohokolvek, co zmensuje sance na dozitie sa pasivneho prijmu, pretoze ak konstitucna kleptokracia, neprezere ich odvody, ostane prezivsim malicko viacej.
Aj potreba ludskych zdrojov je velmi relativna, pretoze kriza a koronavirus, zamiesali kartami zamestnanosti a mnohe pracovne miesta uz v podstate neexistuju a udrziavaju sa v podstate len zotrvacnostou, nie pre konkretny ucel. Jedna sa o formu hybernacie pracovnych miest.
Taketo rozne nuance, vyborne umoznuju odsat a zlikvidovat rezervy a uspory akekolvek, nielen pracujucej chudobe.
2. 1. 2021   Pepio
Ak príjmy presahujú výdavky sporenie je jednoduché.
2. 1. 2021   Dig
To je mylný predpoklad, ušetri bez toho; to je umenie, polovicu zbytočností čo ľudia kupujú nepotrebujú.
2. 1. 2021   Shit van der Happens
Filozofická otázka je, či sú potrební ľudia, ktorí nepotrebujú zbytočnosti ?
Zrejme sú nielenže nepotrební, ale dokonca nebezpeční, lebo svojou nepotrebou priamo ohrozujú krehnú, spotrebnú demokraciu kapitalistickéhío typu.
Lebo tak ako heslom komunizmu totiž bolo Leninovo: "učiť sa - učiť sa - učiť sa !" je heslom demokracie: "buy - buy - buy !", pretože bezx spotreby nie je výroba, bez výroby nie sú peniaze, bez peňazí nie je kapitálotvorná vrstva a bez kapitálovotvornej vrstvy je zrejme komunizmus ;)
No a ako dopadne spoločenský systém, ktorý nedodržiava svoje heslá sme už raz tvrdo pocítili na vlastnej koži, keď sme bezpodmienečne kapitulovali v pomere 1 : 30,126 (lebo akú hodnotu má Euro v skutočnosti, už dnes asi chápe každý ...
Ale aspoň to už máme za sebou.
2. 1. 2021   Jan
vobec to nie je umenie. zacal som pracovat pred necelymi 15. rokmi a doteraz utracam mesacne cca to iste, akurat moj plat sa medzitym nasobne zvysil. Staci si nebrat hypoteku na 30 rokov a clovek moze bez problemov sporit. Keby to robil takto kazdy, tak ceny nehnutelnosti su niekde inde. Ale kazdy chce vlastnit vsetko hned a radsej to bude cely zivot splacat. Preto by bolo spravodlive, aby ludia co nemaju na splatky hypotek, nedostavali pausalne moznost odkladu, ale riesielo by sa to podla zmluvnych podmienok, to je az drazbami nehnutelnosti
2. 1. 2021   @@@
pišeš že platia vysoke dane a odvody ale na druhej strane pišeš že zdravotne a dôchodkove poistenie neporkyva všetky naklady ...to si nejako protireči ............. ...... ..... ..... ..... ..... nedostatok skôr vidim v nizkych platoch ....je rozdiel odviesť štatu každy mesiac 500 eur z platu tisic eur a je rozdiel odviesť štatu tu istu sumu 500 eur z platu 2500 eur napriklad ....ak maju ludia nizky plat potom je jasne že štat zdanuje viac lebo ma nedostatok financii a zatial čo u nas naklady na mzdy predstavuju nejakych 41% HDP v krajinach zapadnej europy je to bežne cez 50% vo švajčiarsku dokonca 62% hdp
2. 1. 2021   Poli Tik Tak
To je trest za SNP.
2. 1. 2021   anonym
Problem je to stale dokola omielana praca z nizkou pridanou hodnotou, sa rovna nizka mzda, ktora aj ked je vysoko zdane a zodvodovana, nepokryva naklady na urovni istiny zdravotnej a socialnej pokladne.
Mimo to sa este velka cast dani a poplatkov, odvodov rozkradne, napriek tomu, ze jej hodnota je relativne mala, staci uzkej skupine na obohatenie, neprinasa vsak ziaden hospodarsky cyklus, lebo oligarchia a kletokracia, uz ukradnute, neinvestuje a nemina doma v kolonii, ale povatsinou vyvadza peniaze z legalnych a nelegalnych prijmov do danovych rajov, alebo ak aj nie, uziva si ich v krajinach, kde ich osoby su viac menej v anonymite, pretoze tam tvoria len naplavu stradnej vrstvy, niesu vsak nicim zaujimavy, ich napady a metody zbohatnutia sa nedaju aplikovat v tychto krajinach, su teda anonymny pozivatelia cudzich vyhod.
Jedine do coho z rozkradnutych poplatkov kolonie, investuje oligarchia, je zasoba kleptokratov, co za mrzky judasov gros, im pomaha(la) ucelnejsie rozkradat, alebo korumpovat. Kleptokracia v podobe dosadenych politikov a statnych uradnikov, je v podstate tiez chudoba, ktora nedokaze ani podnikat, dokonca sa ani zivit vlastnymi rukami, nieto napadmi, okrem ziskania penazi "vlastnou hlavou". Kam to vedie, je tiez jasne, mame to teraz z odstupom casu zase na tanieri a sem tam niekto uvedomely, to olutuje a aby nepodlahol tuzbe povedat nejaku vlastnu verziu pravdy, si to hodi na teplakoch.
Ale tito ludia, ak su to vobec ludia a nie nadludia, tiez nesporili len z platu, ale nasli si brigadny poluvazok, pricom dane a odvody z tejto cinnosti celkom isto neplatili. Je iste, ze nechodili po praci umyvat chodby na uradoch, ani necistili WC, alebo nechodili zbierat do rakuska jahody.
3. 1. 2021   @@@
nizka pridana hodnota...o čo je vyššia pridana hodnota predavačky v usa a predavačky na slovensku ???...o nič obe sa narobia rovnako ta na slovensku možno ešte viac .....dokonca ani žiadne lepšie technologie ani nič za tym nehladaj ....tak čo je za tym ????....umele nefuknute peniaze ....ked tržby na zamestnanca vo walmarte su rovnake ako tržby na zamestnanci na slovensku v tescu kauflande bille ale aj tak v usa zamestnanec dostane 2 tisic až 2.5 tisic dolarov za tu pracu a na slovensku nejakych 800 až tisic eur ....takže kde je ta pridana hodnota o ktorej sa tolko hovori .....ako som pisal je to len v umelo vytvorenej iluzii ked 1kg chleba na slovensku stoji 1 eurov až 1.5 eura ale v usa stoji 5 dolarov ....takže chyba nie je v zamestnancoch ako by nam to taki inessaci chceli nahovoriť že maju nizku pridanu hodnotu ale v tom že za rovnake služby nechceme platiť rovnako potom aj ten zamestnance bude mať 2tisic až 2.5tisic dolarov na mesiac
3. 1. 2021   anonym
Rozdiel v pracovnych miestach z vysokou a nizkou pridanou hodnotou, je v tom, kde sa podeje pridana hodnota prace. ka sa jedna o transnacionalne firmy, pridana hodnota sa objavi tam, kde si to nadnarodne korporacie praju.
Typicky priklad, je praca v montaznej otrokarni v nasej kolonii.
Vyrobok ide na export a tam, kde sa predava, sa uplatnuje aj pridana hodnota.
Praca za malu mzdu, vytazuje ludske zdroje, ale pridana hodnota sa neuplatnuje v krajine vzniku vyrobku z nizkou pridanou hodnotou.
https://kariera info.zoznam.sk/cl/100 0161/1358229/Odvetvia -s-najnizsou-produkti vitou-prace-su-viac-o hrozene
1/1