Názory čitateľov


Názory k článku:
8 finančných ponaučení, ktoré by ste mali odovzdať svojim deťom

26. 12. 2020   @@@
taketo rady môžu davať len ti čo nerozumeju ekonomike ....ako sa hovori kto nič nevie uči a kto nevie ani to uči telocvik :D
28. 12. 2020   anonym
No a ktorá to rada z uvedených je nesprávna? A ktorá tam chýba?
28. 12. 2020   Frantisek Nahnevany
Chýba tam napríklad rada aby si naše deti všimli na faktúrach, na platobných dokladoch, na bločkoch a p., ak tieto obsahujú tzv.DPH, z čoho resp. z akej sumy prípadne platia tzv.DPH. Z pridanej hodnoty to rozhodne nie je.
26. 12. 2020   Frantisek Nahnevany
Bez práce koláče . . . Tak to teda už rovno parafrázujem výrok čo kedysi okolo roku 1790 povedala Marie Antoinette. "Keď /tie naša deti/ nebudú mať na chlieb, nech jedia koláče".
Upozornenite ich na dlhy.
A predovšetkým na fakt, že napríklad štátny dlh, ktorý ani oni nikdy nesplatia, je vytvorený o. i. podvodom tzv. DPH na občanoch a teda na štáte.
Pokým nebudú daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . . s.r.o., a.s., . . ./ poukazovať do štátneho rozpočtu plnú výšku sumy dane tzv. DPH tak ako ju na Slovensku ale napríklad aj v Česku už od roku 1993 pod zámienkou DPH denno-denne inkasujú od naivných a nič netušiacich klientov, zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne od občanov, tak budú pre štátny rozpočet vznikať straty aj naďalej. Je to z toho dôvodu, že si najmä horeuvedené daňové subjekty značnú časť sumy dane tzv. DPH ponechávajú.
A ešte niečo.
Práve sa začíname zotavovať z finančnej krízy v roku 2008 . . . Tak toto si teda vyžaduje talent.
Hlavne neklamme.
1/1