Názory čitateľov


Názory k článku:
Na získanie plnej štátnej prémie budú musieť ľudia viac sporiť

27. 5. 2018   xxx
...nas..rať vám na celé sporenie...
28. 5. 2018   Johny
Odrb na chudobinu. Vytiahnuť peniaze od ľudí dokedy majú hodnotu.
27. 5. 2018   anonym
Dane chodoby zas do gágorov bohatých - bodaj celá PSS padla a dúfam že padne !!!
27. 5. 2018   Branislav
Toto je úplná likvidácia Stavebného sporenia pre bežných ľudí. Vidno, že tie zákony robia idioti čo zarábajú 5000 eur a nechápu bežných ľudí. Dakedy som mal stavebko na celu rodinu (ja, manzelka a 2 deti), teraz žiadne lebo je to nereálne.
27. 5. 2018   jano
Presne tak , nechapem ako mohli stavebne sporitelne pristupit na takuto hru. V zasade stat za rok 2019 mojim odhadom rozdat 1000 statnych premii , toto je vlastne koniec stavebneho sporenia na Slovensku.
27. 5. 2018   Lolo
Pokial sporiaci urok a statna premia, je mensia, ako skryta inflacia, je skor predpoklad, ze motroci, zarabajuci relany priemer, nebudu mat ani na polovicu ptrebneho vkladu.
V podstate sporenie je mozne prevadzat, len kovodepozinych anonymnych ponozkach doma, vo fyzickom kove. ani toto nemusi pokryvat v kratkodobom horizonte inflaciu, vdaka manipulaciam a vykyvom na trhudrahych kovov, navyse je to pololegalne a vykup i predaj, sa musi robit mimo Slovakistan, pretoze u nas toto nieje bezne.
Okrem ineho, tento sposob, nieje dostupny pre kazdeho motroka, alebo proletara.
Vyplaca sa, az pri stvrtrocnej uspore, vyssej, ako 2000eur, pod touto hranicou, je sporenie dost nakladne, pre drobnych sporitelov.
Ale je to na druhej strane anonymne, na toto vam nedosiahne ani exekutor, stat, alebo silove zlozky, pokial sa sami nepriznate.
Problem je, ze tieto peniaze, moze sporit kazdy len vtedy, ked su zdanene a su v hrsti. Nova bezhotovostna spolocnost, bude pre tento typ "kovodepozitnikov" velmi tazko stravitelna. Ani kryptomeny toto nevyriesia, anonymita draheho kovu a jeho uspor v nich vlozenych je istota, ktora pretrvava tisicrocia.
V dnesnej dobe kto nema po 40-50 roku, aspon 2kg zlteho kovu v portfoliu, nema vlastne nic. Je viazany na svoje miesto exitencie, ak ma na krku uz aj splatenu nemovitost, je priviazany ku miestu existencie. Prenajmom, alebo predajom, toto sa znehodnocuje, navyse poplatky a dane, plynuce z takehoto vlastnictva, znacne zatazuju a su v podstate vyjadritelne, ako zaporny urok z moznej investicie, alebo vysoke naklady na podobny typ vlastnictva. Vsetko v sulade zo zakonom..
28. 5. 2018   anonym
uch, 2kg zlata len tak bokom, tak to fakt ma malokto
30. 5. 2018   anonym
Ale to je minimalne minimum, ktore motrokovi umozni vykrytie nutnej potreby v pripade akehokolvek problemu, alebo choroby, prestahovania sa za pracou, alebo staroby.
Kto nema, je len ziva pracujuca mrtvola, ktoru mozu vypnut v pripade nepotreby a recyklovat na prvocinitele, bezo zvysku.
Uspory v tejto podobe, ak niesu, je to dosledok pracujucej chudoby.
Nehnutelnost a mnozstvo veci v kralikarni, pripadne auto, su predmety zakladnej dennej potreby, alebo skor nepootreby a luxusu, ktry vo vatsine pripadov nekoresponduje z prijmovymi moznostami pracujucej chudoby v koloniach.
Za 28 rokov od uplnej prdele, do dnesnych cias, je to stale rovnake.
1/1