Názory čitateľov


Názory k článku:
Skutočná veľkosť Bitcoinu: Stačí jediný porovnávací graf

27. 6. 2017   TheFrog
Jednu vec si uvedomte.
Bitcoin je o niecom inom nez o spekulativnom obchodovani alebo bubline.
Ide o oslobodenie sa z inflacneho 'ciastkoveho' systemu (fractual reserve system) a o oslobodenie sa od vplivu bank a banksterov.
Ide o to ze ludia maju zobrat svoju financnu zodpovednost do vlastnych ruk, a nie sa nechat ovladat ako ovce bankami a bankstermi.
Jednoduchy priklad. Skuste previest peniaze napriklad kamaratovi do Belize. Banka Vam prevod stopne, a pokial nepridete na kobercek a pekne ako na spovedi nepoviete este aj ake mate cislo topanok a kolko krat chodite na zachod, tak Vase peniaze Vam nedovoli poslat kam Vy chcete.
Nehovoriac o situaciach typu potrebujem peniaze, ale banka ma zatvorene, tak si mozem piskat akurat tak.
Vy ste nuteny davat si Vase peniaze do banky, kde Vam na Vase peniaze banka uvali poplatky (nehovoriac o stele castejsie aplikovanom negativnom uroku), sankcie a povinnost nahlasovat ked vybrat viacej ako je podla banky vhodne.
Banka na Vasich peniazoch zaraba, a Vam sa vysmieva do oci.
A viete o tom ze banka Vase konto moze hocikedy zablokovat a dokazovacia povinnost ze odkial mate peniaze a na co ich xcete pouzit je len na Vas.
Alebo zakony ktore prenikaju z US aj do Europy, ktore umoznuju okamzite zhabanie civilneho majetku len na zaklade usudku 'organu' ?
A tu prichadza na scenu Bitcoin, a ine crypto meny. Tam neexistuje ziadna tretia strana (trusted third party), ktora by Vam mohla zakazat poslat Vase peniaze komu chcete.
Financna zodpovednost je vo Vasich rukach, a rozhodovanie o svojich financiach nerobi ziadna banka ani Velky Brat, ale je to len a len na Vas.
Tak ako keby ste mali pri sebe hotovost.
Niekto tu pisal v komentaroch ze "Bitcoin je len jedna bublina pre dôverčivých špekulantov."
Omyl. Bitcoin a crypto meny su to co bol Internet na zaciatku, to co bol email na zaciatku, to co bol WWW na zaciatku. To co bol mobilny telefon na zaciatku.
Je to technologicky posun do uplne novej oblasti. Je to posun od byt hlupou ovcou k byt zodpovedny za svoje financie a mat financnu nezavyslost od dikatury banksterov.
27. 6. 2017   etpozemstan
Každopádne výkyvy bitcoinu umožňujú špekulácie jeho nákupu a následného predaja. A kde sa dá špekulovať, tam sa dá stratiť veľa, pričom nešpekulujem a nechám bitcoiny pekne ležať na serveroch...
27. 6. 2017   anonym
sracky vyrtualne ...
26. 6. 2017   anonym
graf by bol este krajsi, keby v nom boli aj dlhy
26. 6. 2017   anonym
Bitcoin je len jedna bublina pre dôverčivých špekulantov.
1/1