Nehnuteľnosti v Prahe vynášajú

Praha 24. marca (TASR) – Až pätinový je podľa spoločnosti Central Group výnos z kúpy nového bytu alebo rodinného domu na dobrom mieste v Prahe. Výnosy z termínovaných vkladov v bankách dosahujú v súčasnosti necelé 2 %. „V hlavnom meste sa tak stále viac prejavuje trend kúpy rezidenčných nehnuteľností ako výhodnej investície,“ povedal generálny riaditeľ firmy Dušan Kunovský.

„Ľudia najviac žiadajú menšie byty, predovšetkým dvojizbové, v cene do 30 000 Kč za štvorcový meter,“ uviedol D. Kunovský. O rodinné domy s pozemkom je najväčší záujem do 3,5 milióna Kč. Parcely, najlepšie s výmerou 600 až 900 m2, sú žiadané do 2 500 Kč za m2. Medzi obľúbené miesta patrí Praha 4, 5 a 6.

Dopyt ľudí po kúpe bytu podľa oslovených realitných kancelárií výrazne prevyšuje ponuku. Ceny nehnuteľností tak ročne rastú asi o 10

Hypotéky sú podľa D. Kunovského u spoločnosti Central Group rozhodujúcim spôsobom financovania kúpy bytu. To tvrdia napríklad aj spoločnosti IPB Real. Informoval o tom český denník Mladá fronta Dnes.

Súvisiace články

Aktuálne správy