Mečiar býva najdrahšie

BRATISLAVA (kr, vg) - Predseda HZDS Vladimír Mečiar má z poslancov najdrahšie bývanie. Mečiar v majetkovom priznaní síce ocenil vilu Elektra len nákupnou cenou, ktorá údajne bola okolo päť miliónov korún, vilu však rekonštruoval a prestavba podľa medializovaných faktúr mala zvýšiť jej hodnotu minimálne o ďalších 40 miliónov.

BRATISLAVA (kr, vg) – Predseda HZDS Vladimír Mečiar má z poslancov najdrahšie bývanie. Mečiar v majetkovom priznaní síce ocenil vilu Elektra len nákupnou cenou, ktorá údajne bola okolo päť miliónov korún, vilu však rekonštruoval a prestavba podľa medializovaných faktúr mala zvýšiť jej hodnotu minimálne o ďalších 40 miliónov.

Najvyšší majetok z poslancov vykázal predseda ANO Pavol Rusko. Celková hodnota jeho priznaného majetku je vyše 63 miliónov korún. Keďže má za sebou kariéru úspešného podnikateľa, dokáže pôvod svojho majetku, na rozdiel od Mečiara, hodnoverne preukázať.

Ruskov majetok bol pôvodne ešte väčší. Predseda ANO totiž zaplatil aliancii v roku 2001 členský príspevok vo výške 14,7 milióna a ďalšími miliónmi vlani financoval volebnú kampaň. Napriek bohatstvu však jeho nehnuteľnosti vyzerajú podstatne skromnejšie ako Elektra predsedu HZDS, ktorý podľa majetkového priznania žiaden iný hodnotnejší majetok a ani úspory nemá.

Najhodnotnejšou Ruskovou nehnuteľnosťou je stavebný pozemok v Záhorskej Bystrici, pri ktorom uviedol cenu 4 milióny korún. Úvahu, či by ho s doplatkom jedného milióna vymenil za vilu Elektra, ktorá má údajne päťmiliónovú hodnotu, Rusko odmietol.

„Za Elektru by som ho určite nemenil. Nepáči sa mi ružová farba. Chceme si postaviť dom, ktorý by už bol na celý život,“ vysvetlil.

Mečiar do majetkového priznania neuviedol ani údajnú pôžičku na rekonštrukciu svojho sídla. Poslanec ANO Ján Drgonec si kúpil dom za šesť miliónov. Za rovnakú cenu si zaobstaral dom aj jeho stranícky kolega Branislav Opaterný, okrem domu má v majetku ďalších šesť miliónov. Poslanec SDKÚ Jozef Hurban za dom zaplatil 4,4 milióna korún. Zdrojom jeho príjmov je hlavne 1,3-miliónový podiel v pivovare Tatran. Bohatým politikom je…

Celý článok si môžete prečítať tu.

Súvisiace články

Aktuálne správy