V ktorých mestách prevládajú virtuálne sídla?

Slovensko aktuálne zažíva rozmach virtuálnych sídiel. Používa ich dovedna už viac ako 39 tisíc subjektov. Približne 9 tisíc subjektov z toho sú živnostníci.

Bratislava 7. novembra (TASR/OTS) – Najobľúbenejším mestom vo využívaní virtuálnych sídiel je prirodzene Bratislava. Z celkového počtu si zvolilo sídlo v Bratislave viac než 77 % subjektov. Viac ako tretina spadá pod jednotku na trhu s virtuálnymi sídlami MojeSidlo.sk. Službu virtuálneho sídla si zvyčajne volia začínajúce firmy a živnostníci ako lacnejšiu alternatívu oproti prenájmu kancelárskych priestorov. Okrem šetrenia nákladov je obrovskou pridanou hodnotou digitalizácia každej prijatej zásielky. Bežnou praxou je tiež informovanie adresáta o každej zásielke e-mailom a SMS-kou. Môžu tiež využiť mobilnú aplikáciu. Vďaka nej má užívateľ prístup ku všetkým listom a častokrát aj k ich naskenovanému obsahu.

Virtuálne sídla postupne vyrastajú aj v ďalších slovenských mestách. Nižšie nájdete zoznam s približnými počtami. Prvé riadky možno neprekvapia, nájdeme v nich väčšie slovenské mestá. Pre niektorých však môže byť prekvapením mesto Vrbové s približne 6 000 obyvateľmi, v ktorom má virtuálne sídlo viac ako 220 subjektov.

Slovensko: 39 046
Bratislava: 30 393
Košice: 3 934
Banská Bystrica: 1 807
Nitra: 1 345
Žilina: 1 276
Vrbové: 227

Dáta sú aktuálne ku dňu 31.08.2022

MojeSidlo s.r.o., ako jednotka na trhu virtuálnych sídiel, analyzuje dostupné dáta z obchodného a živnostenského registra. Rastie prirodzene a stabilne už od roku 2012. Služby portálu MojeSidlo.sk aktuálne využíva viac ako 11 500 subjektov, čím sa radí na prvé miesto v poskytovaní virtuálnych sídiel na Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy