Googlenie Bitcoinu a Etherea od roku 2021 prepadlo o 83%

, trader 2.0 Foto: getty images

Podľa údajov služby Google Trends, sa vyhľadávania výrazov „bitcoin“ a „ethereum“ prepadlo od maxima v roku 2021 až o 83 %.

Objemy vyhľadávania oboch kryptomien sú na najnižších úrovniach, čo sa zhoduje s práve prebiehajúcim medvedím trhom. Google aktualizuje spôsob, akým zhromažďuje a zaznamenáva údaje, takže priame porovnania objemov za posledných niekoľko rokov nie je 100 % spoľahlivé. Dostupné údaje však naznačujú nedostatok záujmu zo strany retailových investorov a obchodníkov.

Ďalšie sociálne siete potvrdzujú údaje spoločnosti Google. Podľa BitInfoCharts počet tweetov za deň na tému Bitcoin klesol z 363 000 v máji 2021 na niečo viac ako 100 000 v súčasnosti.
 

Pohľad na medvedí trh podporujú aj ďalšie údaje Google Trends. Napríklad vyhľadávania výrazuNFT dosiahli v januári tohto roku maximum 100 a dnes klesli na hodnotu 13 bodov.

Podobne sa znížilo vyhľadávanie výrazu „metaverse“, ktoré rovnako kleslo z maxima v januári na dnešných 18 bodov. Spolu so všetkými ostatnými údajmi o vyhľadávaní to naznačuje, že trh vo veľkej miere prechádza klesajúcim cyklom.

Trh s kryptomenami sa ocitol vo veľmi neperspektívnych makroekonomických podmienkach. Inflácia je vo veľkej časti rozvinutého sveta veľmi vysoká, zatiaľ čo rastúce úrokové sadzby majú tiež vplyv na potlačenie globálnych akciových trhov.

V takom kontexte, má trh s kryptomenami malú nádej na masívny nárast verejného záujmu. To vysvetľuje, prečo sú údaje v Trendoch Google také nízke a prečo tweety na Twitteri klesli v porovnaní s predchádzajúcimi maximami.

Niektorí analytici a komentátori zároveň polemizujú, že nedostatok širokého záujmu o vyhľadávanie kryptomien naznačuje, že teraz je ten správny čas na nákup.
 

Viac o téme: bitcoin , ethereum , Google , kryptomeny , NFT

Súvisiace články

Aktuálne správy