USA zaviedli nové sankcie proti Rusku

Spojené štáty zaviedli nové sankcie proti Rusku. Ich cieľom je napríklad dovoz zlata či zbrojný priemysel. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.
USA v utorok uvalili sankcie na viac než 100 firiem a jednotlivcov a zakázali dovoz zlata z Ruska. Týmto spôsobom zvyšujú tlak na Moskvu pre jej vojnu proti Ukrajine
Americké ministerstvo financií povedalo, že zaviedlo sankcie na 70 firiem, z ktorých mnohé sú kriticky dôležité pre ruský zbrojný priemysel, a na 29 osôb. Cieľom je obmedziť možnosti Ruska vyvíjať a vyrábať zbrane a technológie používané pri invázii na Ukrajinu.
„Zacielenie na ruský zbrojársky priemysel zníži Putinove možnosti a bude ďalšou prekážkou pri jeho vojne proti Ukrajine, ktorú už marí slabá morálka, narušené dodávateľské reťazce a logistické zlyhania,“ uviedla americká ministerka financií Janet Yellenová.
V utorok prijaté opatrenia zavádzajú nové sankcie na ruský letecký a zbrojársky konglomerát Rostec. Podľa amerického ministerstva financií Rostecu patrí viac než 800 firiem z rôznych odvetví a sankcie platia na všetky firmy, ktoré priamo alebo nepriamo vlastní alebo v nich má viac než 50 %.
USA tiež uvalili sankcie na spoločnosť United Aircraft Corporation, ktorá vyrába stíhačky MiG a Suchoj, rovnako ako na výrobcu bombardérov Tupolev.

Súvisiace články

Aktuálne správy