Spoločnosť Sandberg Capital predala svoj podiel vo firme SWAN

Spoločnosť Sandberg Capital po štyroch rokoch predala svoj 50-percentný podiel vo firme SWAN. Kúpila ju sesterská spoločnosť SWAN Mobile, ktorá prevádzkuje mobilného operátora 4ka. Obe spoločnosti o tom informovali v pondelok.
Partner Sandbergu Michal Rybovič odchod zo spoločnej firmy odôvodnil tým, že investičné ciele, ktoré si stanovila spoločnosť, sa už podarilo prekonať, odchod je tak prirodzeným vyvrcholením. „Naším spoločným cieľom bolo konsolidovať telekomunikačný trh, ako aj zvýšiť hodnotu SWAN-u synergiami po fúzii,“ poznamenal Rybovič.
Zlúčenie SWAN a SWAN Mobile do jedného subjektu je naplánované na prelome rokov 2021 a 2022. „Ide o prirodzený krok smerujúci aj k snahe poskytnúť zákazníkom konvergentné produkty, teda fixné aj mobilné služby od jedného dodávateľa a na jednej faktúre,“ poznamenal predseda predstavenstva oboch spoločností Juraj Ondriš.
Spoločnosti sa dohodli, že hodnotu transakcie, ktorá podlieha schváleniu Protimonopolným úradom SR, nebudú zverejňovať.
Sandberg Capital je správcovská spoločnosť, ktorá vznikla v roku 2014. Zameriava sa na investovanie do menších a stredne veľkých spoločností na Slovensku a v regióne strednej a východnej Európy. Tento rok otvorila spoločnosť svoj druhý investičný fond s objemom viazaného kapitálu 109 miliónov eur. V prvom fonde spravuje aktíva v hodnote viac než 250 miliónov eur.
Spoločnosť SWAN Mobile začala poskytovať mobilné služby v lete 2014. Zhruba o rok predstavila koncept Moja 4ka. Spolu so sesterskou firmou SWAN tiež odštartovali verejnú komerčnú prevádzku 5G siete na Slovensku. Obe spoločnosti sú dcérskymi firmami DanubiaTel.

Súvisiace články

Aktuálne správy