V Poprade po vyše 10 rokoch pokračuje výstavba komplexu pri kruhovom objazde

Po viac ako desiatich rokoch ožíva v centre mesta Poprad, vedľa hotela Tatra pri kruhovom objazde, stavebný ruch.

Po viac ako desiatich rokoch ožíva v centre mesta Poprad, vedľa hotela Tatra pri kruhovom objazde, stavebný ruch. Nový komplex bude zahŕňať okrem bytov aj administratívne priestory, širokú ponuku gastronomických prevádzok a služieb rôzneho charakteru. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.

„Náš projekt sme zahájili v roku 2008 s tým, že pôvodný zámer sme z dôvodu príchodu svetovej krízy museli v roku 2010 pozastaviť. Bohužiaľ, tieto veci sme nevedeli ovplyvniť a nikto za to nemohol. Svetová kríza priniesla vývoj, ktorý zapríčinil zastavenie stavebných prác,“ vysvetlil zástupca investora a štatutára spoločnosti SCC Slavomír Fábry, ktorý prišiel vo štvrtok vedenie mesta informovať o spustení stavebných prác.

Z hľadiska vývoja na realitnom trhu sa investor rozhodol priniesť do mesta iné riešenie a pôvodný plán zmenil. Prioritou bude podľa Fábryho bývanie. Kým pôvodný projekt ponúkal nákupné centrá, hotel, administratívu a z časti aj bývanie, nový projekt prinesie kvalitné bývanie v centre mesta, so službami ako mestská tržnica, streetfood, voľnočasové aktivity, ale i časť administratívy.

Z dôvodu zmeny projektu sa realizujú na mieste už v týchto dňoch búracie práce, ktorých cieľom je odstrániť časti skeletu, ktorý je nepotrebný. Výstavba bytových domov je rozdelená na tri etapy. „Prvú etapu výstavby spúšťame v novembri, máme na to 18 mesiacov, začíname prvým objektom, ktorý prináša 164 bytov a následne budeme pokračovať druhým bytovým domom, ktorý bude mať niečo cez 100 bytov. Druhá etapa počíta s výstavbou najvyššieho bytového domu v Poprade, ide o 20-poschodový objekt, ktorý bude mať taktiež vyše 100 bytov a tretia etapa v sebe zahŕňa administratívu a tržnicu,“ dodal Fábry.

Súvisiace články

Aktuálne správy