Novým šéfom Škody je Thomas Schäfer

Novým šéfom Škoda Auto je Thomas Schäfer, oznámila v pondelok česká automobilka. Doteraz bol Schäfer (50) šéfom juhoafrickej divízie koncernu Volkswagen, ktorého je Škoda súčasťou, a zároveň šéfom zväzu afrických výrobcov áut.

Novým šéfom Škoda Auto je Thomas Schäfer, oznámila v pondelok česká automobilka.
Doteraz bol Schäfer (50) šéfom juhoafrickej divízie koncernu Volkswagen, ktorého je Škoda súčasťou, a zároveň šéfom zväzu afrických výrobcov áut. Vo funkcii nahradil Bernharda Maiera, ktorý po takmer piatich rokoch skončil na čele Škody k 31. júlu.
Schäfer prešiel v roku 2012 od konkurenčnej automobilky DaimlerChrysler do Volkswagenu, kde najprv viedol oddelenie zahraničnej produkcie koncernu. Po troch rokoch odišiel do Južnej Afriky, kde vybudoval nové závody a rozšíril dílerskú sieť.
Šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess jasne formuloval úlohy pre Maierovho nástupcu. Škoda podľa neho nie je dostatočne agresívna na masovom trhu pri konkurencii s juhokórejskými a francúzskymi konkurentmi. Diess nechce, aby sa Škoda stala treťou prémiovou značkou koncernu.
Škoda vlani dodala svojim zákazníkom po celom svete 1,24 milióna nových áut. V 1. polroku 2020 aj napriek koronakríze zaznamenala prevádzkový zisk 228 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy