Sandberg Capital kúpil podiel v cloudovom lídrovi v regióne CEE

Súčasťou akcionárskej štruktúry Revolgy Business Solutions, ktorá poskytuje cloudové služby novej generácie, sa stal investičný fond Sandberg Capital. Slovenský fond v spoločnosti získava 35-percentný podiel, zvyšný podiel si ponechávajú pôvodní akcionári.
„Revolgy Business Solutions je českým lídrom v poskytovaní služieb digitálnej transformácie prostredníctvom cloudovej infraštruktúry a nástrojov online komunikácie v B2B segmente. Nasadenie a viac ako 20-ročné skúsenosti tímu potvrdili, že sú inovátorom vo svojom segmente, čo dokazuje aj fakt, že sa Revolgy stalo strategickým partnerom pre Google a Amazon Web Services,“ povedal Jakub Krajčovič, investičný manažér Sandberg Capital.
Revolgy Business Solutions má viac ako 1500 zákazníkov medzi firmami a štátnymi inštitúciami vo viac ako 15 krajinách. „Získaním investora má Revolgy Business Solutions šancu napredovať rýchlejšie a svojim klientom poskytovať ešte kvalitnejšie a modernejšie služby,“ zdôraznil Bohuslav Dohnal, zakladateľ Revolgy. 
Aktuálny manažment na čele s Bohuslavom Dohnalom, zakladateľom, a Miroslavom Vlasákom, generálnym riaditeľom Revolgy Business Solutions, povedie firmu aj naďalej. Obe strany sa dohodli, že hodnota a detaily transakcie nebudú zverejnené.
Sandberg Capital, správ. spol., a. s., je správcovská spoločnosť, ktorá sa zameriava na investovanie do menších a stredne veľkých spoločností nielen na Slovensku, ale v celom regióne strednej a východnej Európy (CEE). V súčasnosti spravuje vo svojom portfóliu aktíva v hodnote vyše 150 miliónov eur.
Revolgy pôsobí v oblasti digitálnej transformácie a cloudových riešení. Medzi najväčších klientov v ČR patria Avast, Česká sporiteľňa, Kofola, Fincentrum a ďalší.

Súvisiace články

Aktuálne správy