Šéfom Allianz-SDSS sa od júla stane Miroslav Kotov

Od 1. júla tohto roka bude na pozícii predsedu predstavenstva Allianz – Slovenskej dôchodkovej správcovskej spoločnosti pôsobiť Miroslav Kotov. Vo funkcii nahradí Mariána Kopeckého, ktorý po 15 rokoch pôsobenia v skupine Allianz odchádza zo spoločnosti. V tlačovej správe o tom informovala spoločnosť Allianz – Slovenská poisťovňa.

Miroslav Kotov je absolventom Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. Pracoval ako výskumný pracovník Inštitútu slovenskej a svetovej ekonomiky Slovenskej akadémie vied a na viacerých pozíciách v oblasti kapitálových trhov. Do Allianz – Slovenskej DSS nastúpil v roku 2006 ako portfólio manažér, kde bol zodpovedný za riadenie investícií v dôchodkových fondoch a po dvoch rokoch sa stal vedúcim oddelenia správy aktív.

Allianz-Slovenská DSS vznikla koncom septembra 2004. Je najväčšou dôchodkovou správcovskou spoločnosťou, v súčasnosti spravuje majetok sporiteľov v celkovej čistej hodnote vyše 2,75 mld. eur. Jej jediným akcionárom je Allianz – Slovenská poisťovňa, a. s.

Súvisiace články

Aktuálne správy