Commerzbank sa v 2. štvrťroku prepadla do straty

Nemecká banka Commerzbank sa v 2. kvartáli prepadla do straty, keď okrem slabších výsledkov kľúčových divízií celkový výsledok ovplyvnili aj náklady na reštrukturalizáciu. Tie presiahli 800 miliónov eur.
Druhá najväčšia banka v Nemecku po Deutsche Bank uviedla, že za 2. štvrťrok zaznamenala stratu na úrovni 637 miliónov eur. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka evidovala zisk 215 miliónov eur. Výsledok je horší, než predpokladali ekonómovia oslovení agentúrou Reuters. Tí síce očakávali prepad do straty, počítali však s tým, že strata sa bude pohybovať okolo 584 miliónov eur.
Prevádzkový zisk dosiahol 183 miliónov eur. V 2. štvrťroku minulého roka predstavoval 351 miliónov eur. Tržby klesli z 2,24 miliardy na 2,07 miliardy eur. Čiastočne sa pod to podpísali horšie výsledky v retailovej aj investičnej divízii a čiastočne náklady na reštrukturalizáciu súvisiace s rušením pracovných miest. Tie dosiahli v 2. štvrťroku približne 807 miliónov eur.
Na druhej strane, rezervy na krytie úverových strát dosiahli v 2. kvartáli 167 miliónov eur. Commerzbank ich tak v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka znížila o 20 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy