Strata TUI Group za október až marec medziročne klesla

Firma za svoj prvý polrok vykázala na porovnateľnom základe zníženie základnej straty pred úrokmi, zdanením a odpismi pri stálych výmenných kurzoch o 6,3 percenta na sumu 193,3 mil. eur.

Nemecká spoločnosť TUI Group, ktorá podniká v oblasti turizmu, vo svojom účtovnom prvom polroku, čiže za október až marec, dosiahla rast tržieb o 8,2 percenta na sumu 6,69 mld. eur. Firma za svoj prvý polrok vykázala na porovnateľnom základe zníženie základnej straty pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITA) pri stálych výmenných kurzoch o 6,3 percenta na sumu 193,3 mil. eur. TUI Group o tom informovala v pondelok na svojej internetovej stránke.

Firma ďalej uviedla, že predaj dovoleniek na leto 2017 je v súlade s jej očakávaniami. Počet klientov sa medziročne zvýšil o 4 percentá. Nižší dopyt po pobytoch v Turecku a Egypte vykompenzoval väčší záujem o dovolenky v Grécku, Španielsku či na Cypre a vo vzdialenejších destináciách, napríklad v Karibiku. Spoločnosť potvrdila svoj celoročný plán, ktorý ráta s rastom základného zisku pred úrokmi, zdanením a odpismi prinajmenšom o 10 percent.

Súvisiace články

Aktuálne správy