SIM karta je pamäťové médium pre uloženie textových správ SMS i čísel

Spoločnosť Globtel (v súčasnosti Orange) spustila 13. septembra 1999 novú technológiu v oblasti mobilnej komunikácie - SIM Toolkit (Subscriber Identity Module Application Toolkit).

Spoločnosť Globtel (v súčasnosti Orange) spustila 13. septembra 1999 novú technológiu v oblasti mobilnej komunikácie – SIM Toolkit (Subscriber Identity Module Application Toolkit). Táto technológia uľahčila prístup k rôznym službám a dôležitým informáciám na princípe krátkych textových správ SMS.
SIM (subscriber identity module) karta je pamäťové médium pre uloženie textových správ SMS, zoznamu telefónnych čísel a niekedy aj ďalšie aplikácie, napr. SIM Toolkit. Technológia umožňuje na diaľku prostredníctvom zaslaných správ SMS aktualizáciu SIM karty alebo zmenu položiek v menu mobilného telefónu.
SIM kartu so svojím nastavením je možné preniesť do iného mobilného telefónu.
Technológia SIM Toolkit sa môže nachádzať na karte v podobe štandard, alebo ako špeciálna služba, napríklad Toolkit Banking (špeciálny softvér, ktorý pomocou karty umožňuje využívanie služieb mobilného bankovníctva). Typy poskytovaných služieb pri Toolkit Bankingu môžu byť pasívne, spočívajúce v zasielaní informácií na mobilný telefón, alebo aktívne. Tým sa rozumie možnosť disponovať s účtom formou jednoduchých prevodov.
Operátori môžu využívať technológiu SIM Toolkit na personalizáciu menu mobilného telefónu. To znamená, že v menu sa budú konkrétnemu užívateľovi objavovať iba tie funkcie, ktoré má aktivované a zaplatené.

Súvisiace články

Aktuálne správy