Západoslovenská energetika upozorňuje na podvodníkov

Bratislava 25. júla (TASR) – Západoslovenská energetika (ZSE), a.s. upozorňuje svojich zákazníkov, že dve osoby, ktoré sa v mene spoločnosti snažia od začiatku tohto mesiaca podvodným spôsobom vylákať v hotovosti údajné nedoplatky za dodávku elektrickej energie, nie sú jej zamestnancami.

Pri zistenom podvodnom konaní v bratislavskej mestskej časti Dúbravka začiatkom júla sa páchatelia trestnej činnosti prezentovali hlavičkovým papierom ZSE s identifikačnými údajmi spoločnosti, odtlačkom falzifikátu pečiatky „Platobný príkaz na úhradu“ a sériovým tlačivom ŠEVT „Príjmový pokladničný doklad“. Podvodníci sa podľa zistení spoločnosti zameriavajú na dôchodcov.

„ZSE a jej zamestnanci v žiadnom prípade nevykonávajú inkaso platieb za odobratú elektrickú energiu alebo za prípadný neoprávnený odber formou príjmového pokladničného dokladu priamo u zákazníka,“ upozorňuje ZSE v tlačovej správe.

Spoločnosť sa preto obracia na svojich zákazníkov s prosbou, aby za žiadnych okolností neposkytovali platby neznámym osobám. V prípade zistenia akejkoľvek podobnej činnosti v blízkom okolí prosia občanov, aby o nej informovali na bezplatnom telefónnom čísle 0850 111 555 alebo miestnom oddelení polície spolu s popisom podozrivých osôb.

ZSE, a.s. už podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa na príslušnom policajnom orgáne.

Súvisiace články

Aktuálne správy