Projekty pre R5 pri Svrčinovci dodajú Alfa 04 a Amberg

Združenie firiem Alfa 04 a.s. a Amberg Engineering Slovakia, s.r.o. pre stavbu R5 Svrčinovec - štátna hranica s ČR dodá projektovú dokumentáciu a zabezpečí aj autorský dozor.

Projektovú dokumentáciu pre stavbu rýchlostnej cesty R5 Svrčinovec – štátna hranica s Českou republikou vypracuje združenie firiem Alfa 04 a.s. a Amberg Engineering Slovakia, s.r.o. Na pripravovanej stavbe bude zároveň vykonávať autorský dozor. Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) má víťazovi verejnej súťaže za poskytnutie uvedených služieb zaplatiť 658,6 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Ako vyplýva z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania, vybraný dodávateľ uspel spomedzi troch ponúk. Predpokladaná cena za dodanie projektov a výkon autorského dozoru bola 730 tis. eur bez DPH. V subdodávateľskom vzťahu by malo byť realizovaných okolo 45 % objemu zákazky. Alfa 04 a Amberg majú dodať dokumentácie na stavebné povolenie (v podrobnostiach dokumentácie pre územné rozhodnutie), stavebný zámer a na ponuku.

NDS zároveň cez tender hľadá firmu na vypracovanie dopravného modelu severojužného prepojenia rýchlostnej cesty R1 cez Donovaly a R2/R3 Martin smer Žiar nad Hronom a dopravného prepojenia D3 a R3 smerom na Poľskú republiku. Odhadované náklady za túto službu počas päť mesiacov sú 190 tis. eur a otváranie ponúk je plánované 17. augusta. V tom istom termíne majú diaľničiari otvárať aj ponuky v vo verejnej súťaži na monitoring vplyvu stavby R1 Zvolen, východ – Pstruša na vybrané zložky životného prostredia. Predpokladaná cena zákazky je 210 tis. eur.

Dokumentácie na stavebné povolenie a pre ponuku pre stavbu zeleného mosta na D2 pri Moravskom Svätom Jáne dodá a autorský dozor zabezpečí bratislavská firma Terraprojekt a.s. Zmluvná cena predstavuje 56,7 tis. eur namiesto pôvodných odhadov vo výške 80 tis. eur. Uvedená firma uspela v tendri v konkurencii štyroch uchádzačov. Ide o projekt v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovenska a Rakúska.

Súvisiace články

Aktuálne správy