Na R1 pri Lehote pribudne kilometrová protihluková stena

Výstavba protihlukovej steny na vyše kilometrovom úseku rýchlostnej cesty R1 pri Lehote má odhadované náklady 2,87 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s. plánuje vykonať protihlukové opatrenia na vyše kilometrovom úseku rýchlostnej ceste R1 pri Lehote neďaleko Nitry. Predpokladaná cena za vybudovanie protihlukovej steny v dĺžke okolo 1 050 metrov pred, na a za mostom je 2,87 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Budúci zhotoviteľ má vykonať demoláciu a betonáž pravostrannej rímsy existujúceho mosta, pričom dĺžka novej rímsy má byť 547 metrov. Ako ďalej vyplýva z podmienok verejnej súťaže, ktorú diaľničiari vyhlásili vo Vestníku verejného obstarávania, práce majú trvať dvanásť mesiacov od uzavretia zmluvy s dodávateľom.

Ponuky v tendri majú otvárať 26. júla a súťažné podklady je možné získať do 22. júna. Požadovaný celkový priemerný ročný obrat za predchádzajúce tri roky je najmenej 4 mil. eur bez DPH. Uchádzači majú preukázať, že v rokoch 2007 až 2011 uskutočnili aspoň jednu stavbu s nákladmi minimálne 2,8 mil. eur bez DPH a tri stavby nad 300 tis. eur bez DPH. Celkové náklady ostatných stavieb uskutočnených v uvedenom období musia byť najmenej 20 mil. eur bez DPH.

NDS vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy