EURJPY naďalej klesá

Naša dlhá eurodolárová pozícia bola pomerne rýchlo vystopovaná a euro nevykázalo známky stabilizácie. Pokleslo tak voči doláru pod 1.25 a voči jenu pod 99. Počas stredy sme videli výrazné nárasty výnosov rizikových dlhopisov a španielsky 10 ročný výnos sa dostal na diablovo číslo: 666 bps. Čiastkové dáta z krajín Európy vychádzajú horšie ako konsenzy, americké dáta vykazujú taktiež mierne spomalenie a je tak len otázkou času, kedy sa kríza v EU naplno prejaví aj v Americkej ekonomike. EURJPY si tak prelomením magickej hranice 100 otvoril priestor na pokles k januárovým minimám na 97. Po prelomení tohto levelu je z technického hľadiska vákuum, keďže takto nízko sme neboli od roku 2000.

Euro tak nezažíva dobré chvíle a sila poklesu je veľká. Ani pri dôležitých supportoch neprichádza odraz, čo naznačuje obrovskú medvediu prevahu. Zajtra sa dočkáme kľúčových výsledkov z amerického trhu práce NFP a miery nezamestnanosti. Tie by mohli vyjsť mierne horšie ako konsenzus, čo by mohlo v rámci prístupu Risk Off vypredať Eurojen.

Technicky tak mierny odraz počas dnešného dňa zastavila už bariéra 98, zaznačená modrou čiarou. Pod touto linkou je tak otvorený potenciál pre ďalší pokles krosu, smerom k 97.35, čo sú dnešné ázijské minimá, až ku spomínanej úrovni 97. Tieto cieľové úrovne sú vyznačené červenými čiarami.

Alternatívnym scenárom by bolo zlomenie 98 smerom nahor a rast ku zeleným linkám na 98.45 resp. 98.7.

Súvisiace články

Aktuálne správy