USDCHF rastie ako z vody

Dolár v krose so švajčiarskym frankom za posledné dni silno rastie. Pár je v negatívnej korelácii s EURUSD a tento rast tak nie je žiadnym prekvapením. Všade prítomný strach z Grécka, ktorý posiela trhy dole deň čo deň je tu aj naďalej. To sa tak prejavuje útokom USDCHF na maximá z roku 2012 v okolí 0.96. Pár sa tak nachádza v silnom býčom trende a z dlhodobého hľadiska má našliapnuté aj k parite. Dolár je stále atraktívny v risk off sentimente a pár tak rastie, spolu s poklesom EURUSD. Rastu pomáha aj intervencia Švajčiarskej centrálnej banky (SNB), ktorá chce slabý frank a neutrálny tón Americkej centrálnej banky (Fed). Fed zatiaľ neohlásil žiadne nové monetárne stimuly a to tak dodáva silu americkému doláru.

Z intradenného hľadiska pár prekonal rezistenciu 0.9415, zaznačenú na grafe modrou líniou. Tá poskytla počas ázijskej seansy priestor na odraz a pokiaľ sa USDCHF nachádza nad týmto levelom, intradenný výhľad zostáva v prospech býkov. Ako cieľové úrovne sa javia 0.9485, prípadne 0.9535, obe zvýraznené zelenými linkami.

Alternatívnym scenárom bude prelomenie 0.9415 a zosun páru na predchádzajúce maximá 0.937 (červená čiara) alebo až ku 0.932 (taktiež znázornený červenou čiarou). Stále by sa jednalo však iba o intradennú korekciu a celkový trend ostáva býčí.

Súvisiace články

Aktuálne správy