Obnova cesty pri Becherove bude lacnejšia

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja zaplatí za modernizáciu a rozšírenie cesty druhej triedy medzi Becherovom a hranicou s Poľskom 716,4 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Odhadované náklady stavebných prác boli 1,29 mil. eur bez dane.

Modernizácia a rozšírenie cesty druhej triedy medzi Becherovom v okrese Bardejov a štátnou hranicou s Poľskom by mala byť takmer o polovicu lacnejšia oproti odhadovaným nákladom. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja zaplatí za stavebné práce, plánované na deväť mesiacov, 716,4 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Je to o 44 % menej v porovnaní s pôvodnou predpokladanou cenou 1,29 mil. eur bez DPH.

Podľa výsledku verejnej súťaže, zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania, práce na dvoch úsekoch spomínanej cesty v dĺžke 2,7 kilometra uskutoční firma C.M.R. Slovakia, s.r.o. z Ľubotíc, ktorá uspela v konkurencii piatich uchádzačov. Obnova cesty pri Becherove bude spolufinancovaná zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez Program cezhraničnej spolupráce Poľska a Slovenska v súčasnom programovom období čerpania eurofondov

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja je rozpočtová organizácia, zriadená krajom 1. decembra 2003. Organizácia vykonáva správu a údržbu 523 kilometrov ciest druhej triedy a 1 920 kilometrov ciest tretej triedy, ako aj investičnú činnosť. Údržbu ciest vo vlastníctve štátu nachádzajúcich sa na území kraja vykonáva na základe zmluvy so Slovenskou správou ciest Bratislava.

Súvisiace články

Aktuálne správy