Grécke reformy sú pomalé

Brusel/Atény 27. marca (TASR) – Grécke úsporné opatrenia a reformy nie sú podľa Bruselu dostatočne rýchle. "Preto je potrebné ďalšie úsilie," uviedol komisár EÚ pre hospodárske a menové záležitosti Olli Rehn v jednom z výborov Európskeho parlamentu.
Štáty eurozóny sa tento mesiac dohodli na druhom záchrannom balíku pre Grécko v hodnote 130 miliárd eur, ktorý zabráni neriadenému bankrotu krajiny.
"Terajšie tempo reforiem a fiškálnej konsolidácie je nedostatočné, aby sa grécke verejné financie stali udržateľnými a aby sa vyplnila medzera v konkurencieschopnosti," uviedol Rehn.
Člen Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Jörg Asmussen si myslí, že úsilie gréckej vlády je veľké a obete Grékov sú obrovské. "Treba však ešte prejsť dlhú cestu," uviedol Asmussen.
Hovorca gréckej vlády Pantelis Kapsis dnes povedal, že Atény prijmú zvyšnú legislatívu, ktorá je potrebná na plnenie podmienok ďalšej pomoci, do 10. apríla. Vláda sa snaží urýchlene pretlačiť návrhy reformných zákonov pred predčasnými parlamentnými voľbami, ktoré sa zrejme budú konať 6. mája.

Súvisiace články

Aktuálne správy